Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Informační kampaň v hradeckých trolejbusech zabrala, přihlásili se noví dárce krve

Získat každý rok tisíc prvodárců krve, to je cíl hradecké nemocnice, kterého není lehké dosáhnout. Pomoci k němu měla tradiční spolupráce s Dopravním podnikem, která se konala na začátku listopadu.

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové získalo díky třetímu ročníku akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové devatenáct nových dárců krve. Akce, která se uskutečnila v týdnu od 6. do 10. listopadu 2023, měla za úkol kromě získání nových dárců upozornit veřejnost na důležitost darování krve.

Moc děkujeme Dopravnímu podniku města Hradce Králové, a.s. za podporu náboru nových dárců. Transfuzní oddělení FN HK každoročně potřebuje získat zhruba tisícovku prvodárců, kteří nahradí dárce, kteří s dárcovstvím končí a to jak z důvodu překonání věkové hranice pro dárcovství či zdravotním komplikacím kvůli kterým již krev nemohou darovat,“ uvedla lékařka Jitka Černohorská z Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové. V minulých dvou ročnících akce se podařilo získat na sedm desítek nových dárců krve.

Dopravní podnik města Hradce Králové podpořil akci propagačními předměty, které získali prvodárci a také informační kampaní v autobusech a trolejbusech a informačními plakáty a letáčky v halách na terminálu hromadné dopravy. „Rádi jsme pomohli rozšířit informace o potřebě darování krve a věříme, že tato akce pomohla k zvýšení zájmů o darování krve,“ uvedl předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/michellegordon2

Štítky dárce krve, Fakultní nemocnice Hradec Králové, darování krve, Hradec Králové, Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Informační kampaň v hradeckých trolejbusech zabrala, přihlásili se noví dárce krve  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.