Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dálniční policisté z D11 si došlápli na řidiče. Pokutovalo se za rychlost, váhu i nedodržování přestávek

V síti dopravních policistů na D11 skončilo hned celou řadu řidičů. Během dopravní akce odhalili několik „závodníků“, řidiče s přetíženým autem i hříšníka, který se snažil obejít systém povinných přestávek. Jeden ze zastavených řidičů byl cizinec, kterému na místě uložili kauci v hodnotě deseti tisíc korun.

Policie nyní vyšetřuje dva rychlostní rekordmany. Prvním je třiašedesátiletý řidič, který se se svým vozem Lexus řítil rychlostí 187 kilometrů v hodině. „Policisté mu sdělili, že se dopustil přestupkového jednání. On souhlasil,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová. Nyní mu hrozí až desetitisícová pokuta a zákaz řízení na jeden rok.  

Druhým hříšníkem byl dvaačtyřicetiletý cizinec, který měl v době změření na tachometru 191 kilometrů v hodině. Jelikož se jednalo o řidiče z ciziny a hrozilo, že by se vyhýbal řízení o přestupku, policisté mu na místě uložili kauci v hodnotě deset tisíc korun. 

Dalším hříšníkem je devětadvacetiletý cizinec, který neměl vloženou kartu v tachografu a na nízkorychlostním vážení překročil maximální povolenou hmotnost. „Za tyto přestupky policisté provozovateli, tedy právnické osobě uložili kauci v celkové výši 89 tisíc korun, kterou řidič uhradil,“ uvedla mluvčí. A pokutu dostal i řidič. Policisté mu na místě uložili pět tisíc korun.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, D11, dálniční, váha, rychlost, doklad, přestávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční policisté z D11 si došlápli na řidiče. Pokutovalo se za rychlost, váhu i nedodržování přestávek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.