Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trutnov otevře novou noclehárnu naproti policejní stanici. Bude sloužit celoročně

Od následujícího týdne bude v Trutnově sloužit nová noclehárna, kterou lidé bez domova najdou naproti policejní služebně v ulici Jana Roháče z Dubé. Hlavní novinkou je její celoroční provoz. Současná kapacita je 12 lůžek, za které zájemci zaplatí 20 korun na noc.

Novou noclehárnu i nadále bude provozovat organizace města Most k životu Trutnov. Prakticky však nahradí staré a nevyhovující ubytování v Horním Starém Městě.  

„Od nového provozu si slibujeme celkové zkvalitnění sociální služby. Nejen díky materiálně technickému vybavení, ale také z důvodů lepšího zajištění bezpečnosti. V celé budově bude platit provozní řád a nebude docházet k vzájemnému omezování se sousedy,“ vysvětluje v tiskové zprávě Monika Hillebrandová, ředitelka organizace Most k životu Trutnov. Zároveň dodává, že hlavní výhodou je její umístění – blíže k městu, ne však v obytné zástavbě.  

Nová ubytovna má dvě velké ložnice a koupelny. Klienti budou moci využívat i společné prostory, kde se nachází malá kuchyně na ohřev jídla. Samotná noclehárna bude fungovat denně, včetně svátků a to vždy od 19:00 do 7:00.  

„Noclehárna je pro lidi na ulici prvním místem, kde se mohou dostat do kontaktu se sociálními pracovníky. Ti jim mohou pomoci vyřídit doklady, registrovat se na úřadu práce, zažádat o sociální dávky a pomoci s hledáním práce,“ doplňuje ve zprávě Tomáš Eichler, místostarosta města Trutnova. 

Nová noclehárna stála radnici 4,5 milionu korun. Městu se však podařilo získat dotaci, která pokryla 85 procent. Na samotný provoz pak výrazně přispívá i Královéhradecký kraj.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, Královéhradecký kraj, policejní stanice, Most, Horní Staré Město, noclehárna, ubytovna, bez domova, sociální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov otevře novou noclehárnu naproti policejní stanici. Bude sloužit celoročně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.