Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V nabídce už jsou svatební termíny na příští rok, hlásí hradecká matrika

Pokud si příští rok plánujete vzít svou drahou polovičku, zkrátka chystáte svatbu, tak už teď si můžete rezervovat termín. Matrika hradeckého magistrátu začala termíny svatebních obřadů nebo uzavírání registrovaných partnerství nabízet.

K dispozici je 65 dnů. Jde o pátky a soboty od 9 do 14 hodin, kdy budou moci snoubenci za účasti dvou svědků a partneři bez svědků stvrdit svůj vztah.

Svatební sezona trvá od května do září, přičemž určeným místem k obřadům nadále zůstává dům U Špuláků a síň v budově magistrátu. Pokud si snoubenci vyberou ze schválených oddávacích dnů a zvolí si obřad v jedné z těchto obřadních síní, nezaplatí žádný poplatek.

V lednu roku 2024 pak bude možné si termín svatby rezervovat i online, přičemž půjde pouze o schválené termíny na rok 2024 a obřady konané v obřadní síni na magistrátu a U Špuláků. Pokyny, jak postupovat, najdou zájemci na www.hradeckralove.org. Po provedení rezervace jim přijde na e-mail zpráva s informací, že rezervaci je nutné potvrdit do pěti dnů osobně na matrice a předložit potřebné doklady. „Pokud v tomto termínu snoubenci či partneři nepřijdou, je jejich rezervace stornována,“ sdělila v tiskové zprávě vedoucí správního odboru Terézia Vitáková.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/knuckles_echidna

Štítky svatba, termín, Hradec Králové, ČR, nevěsta, ženich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nabídce už jsou svatební termíny na příští rok, hlásí hradecká matrika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.