Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Po roční uzavírce se otevřela silnice v Kramolně a Trubějově na Náchodsku

V posledních dnech v Královéhradeckém kraji skončilo hned několik uzavírek. Řidiči už se mohli vrátit například na silnici ve Volanově v Trutnově nebo na novou nově opravenou silnici v Kramolně a Trubějově na Náchodsku. Tu nechal zrekonstruovat Královéhradecký kraj za 70 milionů.

Oprava tříkilometrového úseku trvala rok a vyžádala si kompletní uzavírku. „Silnici jsme kompletně vyfrézovali, vybouraly se také konstrukční vrstvy pro provádění sanace krajů komunikace. Kromě nové vozovky stavbaři postavili opěrnou zeď v Kramolně i Trubějově. Kompletně vyměnili také uliční vpusti pro lepší odvodnění komunikace a nových chodníků,“ popsal v tiskové zprávě rozsah rekonstrukce hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Celková cenovka se vyšplhala na 70 milionů korun včetně DPH. Většinu nákladů se podařilo pokrýt ze státní dotace. Kromě kraje se na opravě podílela i obec Kramolna, která nechala vybudovat chodníky v obou obcích.  

Královéhradecký kraj v letošní stavební sezoně na Náchodsku dokončil 16 dopravních staveb za více jak 200 milionů korun. V celém regionu pak uskutečnil rekonstrukci 92 staveb za téměř 1,5 miliardy korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky silnice, okres Náchod, Královéhradecký kraj, rekonstrukce, silnice, Náchodsko, Kramolná, Trubějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po roční uzavírce se otevřela silnice v Kramolně a Trubějově na Náchodsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.