Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý řidič se pokusil ujet policejní hlídce. Hradcem Králové uháněl rychlostí 120 kilometrů v hodině

Policie z Hradce Králové vyšetřuje chování šestadvacetiletého řidiče. Ten si při noční jízdě Hradcem Králové zapomněl zapnout světla a tím na sebe upozornil protijedoucí hlídku. Té se pokusil ujet, ale na výjezdu na Jičín jeho zběsilá jízda skončila. Pod kůží měl dvě promile a v záznamu zákaz řízení.

„Na výzvu však řidič nereagoval, ujížděl městem rychlostí až 120km, jel protisměrem a předjížděl, kde je to zakázáno. Jednou dokonce policejní auto objel a při druhém pokusu objetí do služebního vozidla narazil,“ popisuje na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Po střetu řidič neudržel auto ve směru jízdy, dostal smyk a narazil do podezdívky vedle silnice.  

Policie s řidičem provedla dechovou zkoušku. Ta potvrdila, že před jízdou pil, nadýchal dvě promile. Orientační test na drogy měl sice negativní, ale v záznamech policie zjistila, že má zákaz řízení. Do prosince letošního roku neměl muž za volantem co dělat. 

„Po vystřízlivění policisté muži sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodává mluvčí. Škoda na osobním vozu se vyšplhala na 30 tisíc, na policejním transportéru na 120 tisíc a zídce na jeden tisíc korun.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové, policie, silnice, krimi, doprava, alkohol, video, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se pokusil ujet policejní hlídce. Hradcem Králové uháněl rychlostí 120 kilometrů v hodině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.