Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rekonstrukce gymnázia v Novém Bydžově je u konce. Vyšla na téměř 55 milionů korun

Královéhradecký kraj investoval 54,8 milionu korun do rekonstrukce a modernizace Gymnázia, Střední odborné školy a Vyšší odborné školy v Novém Bydžově. Nové je zateplení, plynové kotle, přírodovědné laboratoře a také kabinety.

Rekonstrukce byla rozdělena do tří samostatných projektů. „První z nich se týkala zateplení hlavní budovy včetně tělocvičny. Stavbaři vyměnili všechna okna a dveře, střešní krytinu a instalovali novou vzduchotechniku,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hejtmanství Martina Svatoňová. Tato část si vyžádala náklady ve výši 39,7 milionu korun. 16 milionů se kraji podařilo získat z dotace.  

Další část projektu se věnovala výměně plynových kotlů. Staré plynové vybavení už bylo nevyhovující a bylo třeba vyměnit za tři kondenzační a energeticky úspornější kotle s oběhovými čerpadly. Tato část vyšla na 2,3 milionu korun.  

Poslední část projektu se týkala modernizace interiérů. Konkrétně šlo o vybavení kabinetů a laboratoří, kde probíhala praktická výuka fyziky, biologie a chemie. Z původního inventáře nezůstalo prakticky nic. Nové je keramické obložení, vodovodní i plynové rozvody, podlaha nebo systém odvětrávání. Kompletní cenovka se vyšplhala na více než 12 milionů korun.  

„Laboratoře i kabinety jsme vybavili novým funkčním nábytkem, moderními výukovými pomůckami jako například digestořemi, multifunkčními boxy na 3D tisk, dataprojektory a podobně. Co nejvíce podporujeme inovativní přístupy ke vzdělávání, které budou motivovat žáky a studenty k aktivnímu zapojení do učebního procesu. Chceme, aby naše školy byly místy, kde se nejen získávají znalosti, ale také rozvíjejí dovednosti a kompetence potřebné pro 21. století,“ doplnil v tiskové zprávě náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

INFOBOX: Gymnázium, Střední odbornou školu a Vyšší odbornou školu v Novém Bydžově v letošním školním roce navštěvuje 401 žáků vyučovaných oborů šestiletého a čtyřletého gymnázia a oboru ekonomika a podnikání. VOŠ s oborem ekonomika a podnikání navštěvuje 48 studentů. V roce 2018 došlo v rámci optimalizace středního školství v Královéhradeckém kraji ke sloučení gymnázia s vyšší a střední odbornou školou. Letos uplynulo 150 let od založení gymnázia, oslavy se uskuteční 22. června 2024. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Nový Bydžov, Královéhradecký kraj, projekt, střední odborná škola, chemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce gymnázia v Novém Bydžově je u konce. Vyšla na téměř 55 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.