Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Osmnáctiletý mladík s 1,5 promile naboural v půjčeném autě. U toho se natáčel na telefon

Co vysvětlovat má teprve osmnáctiletý mladík, který v Nové Pace na Jičínsku způsobil dopravní nehodu. Kromě toho, že byl pod vlivem alkoholu se v době nehody natáčel do mobilní telefon. Před policejní hlídkou se přiznal, že ani nemá řidičák.

„O dopravní nehodě v Tyršově ulici volal na linku 158 obyvatel Nové Paky. Ten uvedl, že viděl nabourat osobní automobil, ale řidič následně ujel,“ uvádí na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová. Netrvalo dlouho a hlídka automobil s odpovídajícím poškozením našla u místního baru.  

V něm seděl majitel, který svou Mazdu půjčil kamarádovi, který dopravní nehodu zavinil. K tomu se přiznal. Zároveň policistům ukázal video ve svém telefonu. Na něm bylo vidět, jak bere klíče, nasedá do auta a způsobuje dopravní nehodu.  

„Po náležitém poučení a výzvě se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Při prvním měření nadýchal řidič 1,44 promile, při opakovaném pak 1,5 promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí.  

V současné době má mladík na krku ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může do vězení. A to na dobu od šesti měsíců do tří let. „Kamarád, který mu vozidlo zapůjčil, je podezřelý ze stejného trestného činu spáchaného ve formě účastenství jako pomocník,“ uvedla policejní mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, Nová Paka, krimi, doprava, nehoda, alkohol, video, mobilní, telefon, řidičský, průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletý mladík s 1,5 promile naboural v půjčeném autě. U toho se natáčel na telefon  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.