Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modernizace rychnovské nemocnice za 880 milionů zatím vyšla na 76 milionů korun

Modernizace a dostavba krajské nemocnice v Rychnově nad Kněžnou za 880 milionů korun zatím vyšla zhruba na 76 milionů korun bez DPH. Ve čtvrtém nadzemním podlaží rekonstruovaného pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice, takzvaného DIGP, nemocnice již zprovoznila nové gynekologické ambulance. Opravená a rozšířená část nemocnice by měla být uvedena do provozu v roce 2025.

"Momentálně stavbaři provádí monolitické konstrukce na budovaném objektu urgentního příjmu, rozdělené do dvou etap," řekla Svatoňová. V první etapě začali s betonáží čtvrtého nadzemního podlaží a u druhé etapy je před dokončením betonáž základové desky.

Stavbaři v objektu rekonstruovaného DIGP dokončili také novou kotelnu, která nyní funguje ve zkušebním provozu. "Pokračují práce na zbývajících částech podzemního podlaží objektu DIGP,"  řekla mluvčí hejtmanství Martina Svatoňová

Investorem je Královéhradecký kraj. Stavbaři staveniště převzali v polovině března a začali s přípravou stavby. Kraj oficiálně zahájil modernizaci nemocnice v dubnu.

Kvůli neočekávaným pracím se termín dokončení stavebních prací posouvá o šest týdnů, nový termín je konec dubna 2025.

Stavební práce spočívají ve vybudování pavilonu urgentního příjmu, tedy pětipodlažní přístavby objektu DIGP. V přístavbě pavilonu DIGP bude také zázemí pro záchrannou službu, sanitáře, zobrazovací metody, ambulance chirurgické, ortopedické a interní se zázemím nebo oddělení odběrů. Projekt počítá i s rekonstrukci několika podlaží současného objektu DIGP, především hlavního vstupu. Obě budovy budou propojeny, čímž vznikne jeden multifunkční celek. Vznikne také nový objekt medicinálních plynů, energocentrum. Projekt počítá i s úpravou zpevněných ploch, cest a inženýrských sítí a vybudováním více než 200 parkovacích míst.

Podle představitelů kraje stavba provoz nemocnice výrazně neomezila.

Stavební práce zajišťuje sdružení společností Geosan Group a Strabag, které stavbu provede za 756 milionů korun. Zbývající peníze z celkové částky za modernizaci mají posloužit na zajištění stavby, vybavení a zdravotnické technologie.

Rychnovská nemocnice organizačně spadá pod Oblastní nemocnici Náchod. Kraj má dále nemocnice v Trutnově, Jičíně a Dvoře Králové nad Labem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace rychnovské nemocnice za 880 milionů zatím vyšla na 76 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.