Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dvůr Králové chce změnit systém parkování na vybraných místech. Využije nové automaty

Náměstí T. G. Masaryka, část Palackého a také Rooseveltova ulice ve Dvoře Králové nad Labem. To jsou místa, na kterých od nového měsíce změní radnice systém parkování. Na místech čekají na řidiče nové parkovací automaty.

„Parkovné bude možné zaplatit nejen v hotovosti, prostřednictvím SMS zprávy, mobilní aplikací SEJF, ale také platební kartou. Na automatech budou řidiči povinni zadávat registrační značku vozidla,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Zásadní novinkou těchto parkovacích automatů je lístek. Ten sice řidičům automaticky vyjede, do vozu ho však dávat nemusí.  

Největší novinky na řidiče čekají na náměstí T. G. Masaryka v centru města. Tam přestane platit možnost časově omezeného parkování s hodinami za čelním sklem. První půlhodina bude zdarma, za každou další pak zaplatí 10 korun. Tato částka však platí pouze v případě, že zde bude řidič parkovat jen jednou denně. Za každou další započatou hodinu pak řidič zaplatí 20 korun.  

Prvních 30 minut budou mít řidiči zdarma i v Palackého a Rooseveltově ulici. Každá další započatá hodina následně vyjde na deset korun.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, parkování, Tomáš Garrigue Masaryk, automat, novinky, systém, platba, placení, placené, stání, centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové chce změnit systém parkování na vybraných místech. Využije nové automaty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.