Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

OBRAZEM: Tisíce dýní v Safari Parku ve Dvoře Králové. Týden duchů končí

Tradiční akce, která do zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem láká tisíce návštěvníků každým rokem. Během takzvaného Týdne duchů lidé v areálu zahrady vydlabávají dýně a ty rozmísťují volně po zahradě. Po setmění je veřejnost i pracovníci zahrady zapalují.

„Dýně doplňují i jídelníček zvířat. Chovatelé ke krmení podávají lidem výklad. Dýňová jídla jsou i v nabídce našich restaurací v celém areálu,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Safari Parku Michal Šťastný. Kromě toho je areál vyzdobený i tematickými africkými dekoracemi.  

„Novinkou letošního ročníku Týdne duchů jsou komentované prohlídky v rozšířené expozici Svět koster," řekl mluvčí. Ve Světě koster je k vidění několik stovek exponátů včetně například kostí nosorožců bílých severních. 

Akce Týden duchů se v Safari Parku ve Dvoře Králové koná dnes naposledy. Zoologická zahrada věří, že se díky události podaří pokořit nový návštěvnický rekord. Ten vznikl v minulém roce, kdy dorazilo celkem 39 tisíc návštěvníků.   

Safari Park patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Specializuje se na Afriku, velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf. Návštěvníky letos láká nová expozice West Cape, která na ploše přes 1,5 hektaru představuje přírodu jihozápadní Afriky. Hlavní atrakcí komplexu za 140 milionů korun je pavilon tučňáků brýlových, zoo ho otevřela loni. 

GALERIE: Týden duchů v Safari Parku (2023)

Pátek, 27. října 2023, 16:11

GALERIE: Týden duchů v Safari Parku (2023)
GALERIE: Týden duchů v Safari Parku (2023)

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky zahrada, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, dýně, zoologická zahrada, Týden duchů, foto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Tisíce dýní v Safari Parku ve Dvoře Králové. Týden duchů končí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.