Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jičín chce zmodernizovat obřadní síň. Plánuje rekonstrukci za 23 milionů korun

Radnice v Jičíně si odsouhlasila rekonstrukci obřadní síně ve Valdštejnském zámku. S pracemi za zhruba 23 milionů korun se počítá v příštím roce. Současná podoba už podle radnice nevyhovuje. Navíc je tam problém se stále větší vlhkostí.

„Interiérové vybavení obřadní síně, v níž probíhají svatební obřady, a tudíž ji navštěvují lidé z dalekých měst, je 50 let staré. Obřadní síň již nesplňuje požadavky na prestižní společenské události,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice v Jičíně Jan Jireš. Podle jeho slov však nejde pouze o staré vybavení. Nedostatečné je i zázemí pro hosty, svatebčany i novomanžele. Velkou komplikací se také jeví stále větší vlhkost a přístup pro lidi na vozíčku.  

Rekonstrukce je podle města nutná i kvůli tomu, že o tyto prostory přestává být zájem. V prostorách se nekonají pouze svatby, ale také vyhlašování slavnostních aktů, předávání osvědčení, vítání občánků nebo výstavy.  

„Aby mohla být rekonstrukce v roce 2024 zahájena, je nutné ještě v letošním roce připravit a schválit zadávací podmínky na veřejnou zakázku a následně vybrat dodavatele,“ uvádí ve zprávě místostarostka Jičína Alena Stillerová (ANO). 

Město už má připravenou projektovou dokumentaci na úpravy síně včetně nového mobiliáře, přemístění toalet do přední části přízemí, bezbariérový přístup do všech podlaží, úpravu úrovně vstupu z velkého nádvoří zámku, vybudování nového vstupu ze Zámecké zahrady a instalaci schodišťových plošin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jičín

Štítky Jičín, obřadní síň, rekonstrukce, finance, vizualizace, oprava, vlhkost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín chce zmodernizovat obřadní síň. Plánuje rekonstrukci za 23 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.