Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pod koly aut skončili ráno srnky, divočák i jelen, teď je vysoké riziko srážky se zvěří

Konec listopadu patří k měsícům, kdy je vysoké riziko srážky se zvěří, která migruje za potravou. Důkazem jsou i policejní statistiky, jen během dnešního rána v kraji řešili policisté šest takových dopravních nehod.

K první srážce došlo ve Velké Úpě, když řidiči nákladního vozidla z travnaté plochy pravého okraje vozovky skočil pod „kola“ jelen. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun a jelen musel být na místě dostřelen, protože měl zlomené nohy. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a alkohol byl vyloučen provedením dechové zkoušky.

Druhá nehoda se stala na Výšince na Trutnovsku. Řidičce pod vůz Škoda vběhl divočák, který z místa utekl. Další 4 karamboly způsobily srnky.  Policisté apelují na řidiče, kteří vyráží v brzkých ranních hodinách do zaměstnání, aby jezdili v podzimním období zvlášť opatrně a dávali si zejména pozor na lesní zvěř. V případě, že ke střetu dojde, místo řádně označte výstražným trojúhelníkem, oblečte si reflexní vestu a věc oznamte na linku 158.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky nehoda, silnice, náraz, srna, zima, ČR, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Flouwí ArenisMarri

Přitom stačí cumet, a ne do mobilu. Nejezdit jako prase. Je mi těch zvířat líto! Silnice všude kam se člověk podívá, plný aut, náklaďáku, překladiště Evropy.. a pak člověk vidí takové hrůzy , počínaje zviratky. Viděla jsem auto přede mnou, srnka se v bolestech a křečích točila po silnici, také na trutnovsku, běželi další a v protisměru nabrali další, kam cumeli řidiči, když jsme v druhem pruhu staly? A bylo vidět.. lidi jsou tu omylem.

Neděle, 29. října 2023, 21:14Odpovědět

Kamil Krejcar

Při nehodě nedošlo ke zranění osob (zaplaťpánbůh) a alkohol byl vyloučen. U koho, u jelena? Kam se ten svět řítí, když jako poškozený (150.000,- škoda) musím dýchat do přístroje. Ještě že ten řidič nenadýchal, nevím, co by se asi stalo, takhle byl za viníka označen býložravec a bez milosti zastřelen.

Sobota, 28. října 2023, 11:15Odpovědět

Pod koly aut skončili ráno srnky, divočák i jelen, teď je vysoké riziko srážky se zvěří  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.