Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nové kino Vesmír v Trutnově nabídne další přehlídku. Lidé se dozví o rekonstrukci

Po dlouhé rekonstrukci Kina Vesmír získalo Trutnov nejmodernější malé kino na východě Čech. V provozu je od 7. září a veřejnost nyní dostane možnost nahlédnout do zákulisí. Radnice připravuje komentovanou prohlídku, kde se návštěvníci dozví zákulisní informace o rekonstrukci.

Nové kino má dva promítací sály. Velký s názvem Modrá galaxie má kapacitu 256 diváků a menší s názvem Červený trpaslík, který je určený převážně pro artová představení, pojme až 39 diváků. 

„V tomto sále se nám podařilo instalovat nejlepší možnou audiotechniku ATMOS. Ve velkém sále nebylo možné toto ozvučení provést kvůli historickému stropu. Ten je jedinou zcela dochovanou částí původní stavby a nám se ho s vynaložením nemalých nákladů podařilo zachránit,“ uvedl už dříve novinářům trutnovský starosta Michal Rosa (ODS).  

Ve vstupní hale se návštěvníci mohou těšit na nabídku občerstvení a oproti původnímu stavu byla navýšena kapacita toalet. Díky bezbariérovému řešení je rekonstruované kino pohodlně přístupné také tělesně postiženým osobám. 

Prohlídka pro veřejnost je v plánu na čtvrtek 26. října od 16:00. Zájemce a návštěvníky bude provádět přímo starosta Michal Rosa. Lidé se budou moci kouknout do zákulisí kina a hlavním tématem komentované prohlídky bude právě rozsáhlá rekonstrukce.  

Rekonstrukci kina Vesmír provedla společnost BAK, stavební společnost, a. s. Finální náklady na zmodernizované kino jsou necelých 119 milionů korun. Radnice však uspěla se žádostí o dotaci z Ministerstva kultury ČR, která činí téměř 69 milionů korun. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky kino, rekonstrukce, vesmír, Trutnov, Česko, Michal Rosa, Červený trpaslík, ODS, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové kino Vesmír v Trutnově nabídne další přehlídku. Lidé se dozví o rekonstrukci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.