Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Českém ráji vyrůstá nová rozhledna. Poprvé na ní vystoupáte v listopadu

Milovníci turistky a rozhledů se brzy dočkají nového výletního cíle. V Českém ráji, u obce Koberovy, vyrůstá nová rozhledna. Zpřístupněna bude už v polovině listopadu.

V těchto dnech probíhá montáž rozhledny, hotová bude do konce října. Její otevření spojené s malou slavností jsme naplánovali na druhou listopadovou sobotu,“ informoval starosta Koberov Pavel Pospíšil.

Rozhledna na Hamštejně bude 22 metrů vysoká a vyšplhat budou muset na ochoz návštěvníci po 121 schodech. Stavba je kombinací oceli a dřeva, kdy byl použit sibiřský a evropský modřín. Přístupná bude zdarma a celoročně. Rozhled do krajiny čeká turisty podle všeho impozantní, neboť z ochozu bude možné vidět Krkonoše, Jizerské hory, Ještědský hřeben i České středohoří, Lužické hory a také samozřejmě Klokočské skály i Český ráj.

Nápad na postavení rozhledny má asi desetiletou historii, kdy se její výstavba měla uskutečnit v rámci česko – německého projektu. Nakonec ale nápad skončil v šuplíku. Oprášil se teď a projekt znovu uvedl k životu ještě bývalý starosta,“ popsal Pospíšil.

Výstavba nové rozhledny přijde na 17 milionů korun, deset milionů platí z rozpočtu obec a 7 milionů jde z dotačního programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto konseo.cz, obec Koberovy

Štítky rozhledna, turistika, Český ráj, Koberovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rosmarine Nováková

Polsko staví dálnice a rychlostní silnice! My jsme země rozhleden...

Neděle, 22. října 2023, 13:04Odpovědět

V Českém ráji vyrůstá nová rozhledna. Poprvé na ní vystoupáte v listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.