Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Atrakce ze zrušeného Rákosníčkova hřiště v Hořicích radnice nechá opravit. Sloužit budou jinde

Před pár dny Hradecká Drbna informovala své čtenáře o rozhodnutí radnice v Hořicích zrušit jedno z dětských hřišť. Šlo o Rákosníčkovo hřiště, které na sídlišti Pod Lipou fungovalo deset let. Poslední dobou si však místní stěžovali na hluk. Odstraněné atrakce nyní město opraví a nainstaluje jinde.

Radnice se ke zrušení hřiště rozhodla poté, co prohrála boj s neukázněnými návštěvníky. Veřejnost si opakovaně stěžovala na hluk i neukázněné návštěvníky, kteří v areálu popíjeli alkohol. Nepomohlo ani nainstalovány bezpečnostních kamer nebo větší zájem ze strany městské policie.  

Město proto počkalo, než vyprší desetiletá smlouva se společností LIDL, která hřiště před deseti lety postavila. „Zrušení hřiště nás samozřejmě mrzí, je však výhradně na rozhodnutí města, jak s ním naloží dál. S naší společností již město není smluvně vázáno,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí společnosti LIDL Iveta Barabášová.  

Město sice nechalo hřiště rozebrat, ale herní prvky nezmizí definitivně. Podle radnice některé prvky projdou rekonstrukcí a pracovníci technických služeb je nainstalují v areálu u bazénu. „Toto místo bylo vybráno z důvodu malé vzdálenosti od původního hřiště a zároveň v daném místě nejsou obytné domy v bezprostřední blízkosti. Dalším důvodem jsou technické možnosti instalace herních prvků, zejména vybudování potřebných dopadových ploch,“ uvedl na webu města starosta města Martin Pour (Hořičtí patrioti).  

Ještě předtím bude třeba provést v areálu menší úpravy. Půjde především o opravu dopadových ploch.  

Lidé si stěžovali na hluk z dětského hřiště, město ho nechalo rozebrat. Před lety si ho veřejnost sama přála

Sociálními sítěmi rezonuje téma zrušeného Rákosníčkova hřiště na sídlišti Pod Lipou v Hořicích. Lidé v jeho okolí si stěžovali na hlasité děti, radnice ho proto nechala rozebrat. Stalo se tak deset let poté, co ho tam společnost LIDL postavila. A...

 

Původní Rákosníčkovo hřiště na sídlišti veřejnost sama chtěla 

Paradoxem je, že si veřejnost Rákosníčkovo hřiště přála a sama odhlasovala. „Úderem půlnoci 28. února skončilo hlasování, v němž Hořice získaly od občanů 3 929 hlasů a skončily tak ve své kategorii měst do deseti tisíci obyvatel na úspěšném druhém až třetím místě,“ uvádí město ve svém článku z roku 2013.  

Počtem hlasů tenkrát Hořice předběhly i větší města jako například Jičín, Trutnov, Náchod, Pardubice nebo některé části Prahy.   

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice

Štítky Hořice, radnice, Rákosníčkovo, hřiště, Jičínsko, zrušení, atrakce, prolézáni, oprava, rekonstrukce, přemístění, technické, služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atrakce ze zrušeného Rákosníčkova hřiště v Hořicích radnice nechá opravit. Sloužit budou jinde  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.