Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Podvodníci lákají přes SMS na získání státního příspěvku

Podvodníci to zase zkouší přes SMS. V nich lákají na státní příspěvek a přikládají odkaz, který má člověka k penězům navést. Cíl je naprosto jasný, dostat se k citlivým údajům a vysát bankovní konto.

Nejprve vám přijde SMS zpráva ohledně státního příspěvku. Kliknutím na odkaz a následném vyplnění citlivých přihlašovacích údajů na podvodném webu, umožníte pachateli přístup do vašeho bankovnictví, což mu samotní nevědomky potvrdíte.

Pachatel následně zadá transakci na připravený bankovní účet a čeká, zda mu to v rámci manipulace odsouhlasíte v rámci více faktorového ověření. V případě, že odsouhlasíte, tak jsou z vašeho účtu okamžitě odcizeny finanční prostředky. V případě, že transakci nepotvrdíte, tak vám obratem volá pachatel, který se vydává za pracovníka vaší banky s tím, že máte napadený účet a musíte okamžitě všechny své peníze převést na „bezpečný“ účet, který vám nadiktuje.

Tím, že má pachatel přístup do vašeho bankovnictví, tak zná i citlivé informace o vaší osobě, včetně zůstatku na účtu a faktu, že jste reagovali na podvodnou SMS zprávu. Banky takto nikdy nepostupují. Ministerstvo práce nikdy takového SMS zprávy s odkazem neposílá. Celé je to podvod. V případě podezření na napadení vašeho účtu okamžitě kontaktujte svou banku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky podvod, příspěvek, SMS, policie, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Sami, Iluze o lůze, v bendostánu fialového slizu s bendojusticí kde zločinci nemusí pracovat a prokazovat původ majetku je možné všechno. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích.

Čtvrtek, 19. října 2023, 02:28Odpovědět

Podvodníci lákají přes SMS na získání státního příspěvku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.