Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po návratu z lyžování si mladá žena myslela, že má namoženou ruku. Z bolesti se vyklubala rakovina prsu

Když sedmatřicetiletá Kateřina, maminka čtyřletého Toníčka a třináctiletého Vojty, vyrazila začátkem letošního roku na hory, ani ve snu by ji nenapadlo, jaké zjištění ji na dovolené čeká. Dnes je to už více jak půl roku, co prochází léčbou rakoviny prsu.

„Celý den jsem lyžovala a večer mě pak začala bolet pravá ruka. Myslela jsem si, že jsem si namohla prsní sval. Ve sprše jsem si místo prohmatala a našla na prsu divné tvrdé místo. Něco jako když vás štípne komár,“ vzpomíná Kateřina. Po návratu z dovolené se raději objednala na vyšetření, to však nic nepotvrdilo.

Lékaři pak nabídli mladé ženě dvě možnosti. Buď dané místo bude půl roku pozorovat a následně přijde na další vyšetření, nebo absolvuje biopsii, odběr vzorku tkáně k detailnějšímu prozkoumání. Kateřina neváhala a už o týden později odběr podstoupila. Rozbor bohužel potvrdil rakovinu prsu! Během minuty se tak její život změnil.

„Na onkologii mě přijali koncem února a paní doktorka mi oznámila, že první chemoterapii začnu 8. března. Vylezla jsem z ordinace s plnou náručí papírů a vlastně nevěděla, co dřív - objednané CT, genetika, vyšetření srdce...“

Do poloviny srpna podstupovala Kateřina chemoterapii, v září se podrobila operaci prsu a nyní bude následovat několikaletá hormonální léčba. „Věřím, že každá nemoc přináší poselství. Je to způsob, jakým s námi naše tělo komunikuje. Ukazuje nám, že už nemůžeme jít po té stejné cestě. Věřím, že mě lékaři nemoci zbaví, onkologie je u nás na vysoké úrovni. Mým úkolem je vše zpracovat po psychické stránce, být pozitivní a věřit,“ říká.

Nadace Dobrý anděl podporuje pravidelnými příspěvky rodiny s dětmi, kde se dítě, maminka nebo tatínek potýkají s vážným onemocněním. Od března tak Dobří andělé podporují i rodinu paní Kateřiny. „Mám skvělého manžela a dva báječné syny. Ten mladší příliš nechápe, co se děje. Ani si nevšiml, že jsem přišla o vlasy. Ten starší se o mě zase krásně stará, když mi není dobře. A teď k nim přibyli i Dobří andělé. Těm jsem také velmi vděčná a věřím, že až se dostanu zpět do plného pracovního nasazení, budu se i já moci stát Dobrým andělem,“ dodává paní Kateřina.

Za 11 let své činnosti podpořila nadace Dobrý anděl téměř 12 tisíc rodin. Pokud byste se chtěli stát Dobrými anděly i vy, je to jednoduché. Stačí se zaregistrovat na www.dobryandel.cz, zvolit libovolnou výši příspěvku a začít přispívat. Nadace vaše příspěvky rodinám odevzdá do posledního haléře a vy se díky svému Andělskému účtu můžete každý měsíc podívat, které konkrétní rodině jste pomohli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dobrý anděl

Štítky Dobrý anděl, autismus, rakovina prsu, onkologie, onkologické onemocnění, chemoterapie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po návratu z lyžování si mladá žena myslela, že má namoženou ruku. Z bolesti se vyklubala rakovina prsu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.