Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Rekonstrukce mostu uzavře objízdnou trasu jiného opravovaného mostu. Řidiče čekají komplikace

Špatné načasování rekonstrukce dvou mostů odnesou řidiči v Trutnově. Ředitelství silnic a dálnic opravuje most ve Volanově. Doprava je proto vedena Vlčickou ulicí, na které dnes Královéhradecký kraj začal rekonstrukci svého mostu. To působí problémy především občanům Vlčic a Pilníkova. Doprava se proto přesune do kapacitně nevyhovující ulice U Sokolovny.

Zástupci Královéhradeckého kraje i radnice vybrali hned několik variant objízdných tras, žádná však nešla reálně použít. Jediným možným řešením je dopravu navést do ulice U Sokolovny, kterou doteď mohli používat pouze místní. Nově do ní budou moci vjet i obyvatelé obou dotčených obcí.  

 „Uvědomujeme si, jak zamotaná celá situace je a že nikdo z těch, kdo nyní hledají východisko, ji nezavinil,“ uvádí v tiskové zprávě starosta Trutnova Michal Rosa (ODS). Na dopravu v ulici U Sokolovny bude dohlížet městská policie. „Chceme, aby dopady na naše občany žijící v těsné blízkosti objízdné trasy byly co nejmenší, ač už tak musejí denně zvládat nápory aut jedoucích pod jejich okny,“ dodává starosta.  

Vlčková ulice je kvůli opravě mostu uzavřená od pondělí 9. října do neděle 29. října. „Chci poděkovat městu Trutnovu, konkrétně starostovi Michalu Rosovi, za pomoc s řešením a za vstřícný přístup k problému, který vznikl neplánovaným souběhem oprav,“ uvedl ve zprávě hejtman kraje Marin Červíček (ODS). 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Johnny_px | Pixabay

Štítky Trutnov, objízdná, trasa, doprava, ŘSD, Královéhradecký, kraj, komplikace, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce mostu uzavře objízdnou trasu jiného opravovaného mostu. Řidiče čekají komplikace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.