Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecké Votroky čeká pražská Sparta. Fanoušci mohou dorazit do speciální fanzóny

Hradec Králové čeká pravděpodobně nejatraktivnější fotbalový zápas od otevření nového fotbalového stadionu. Pod lízátka dorazí úřadující jednička tabulky AC Sparta Praha. Hradečtí fanoušci mohou na fotbalový stadion vyrazit do speciální fanzóny.

"Černobílý klub chce příznivce hradeckých fotbalistů bavit již před vstupem do Malšovické arény, proto chystá speciální fanzónu, do níž mohou fanoušci Východočechů zavítat od 13:00,“ píše na webu klubu mluvčí Petr Šatalík. Ta bude umístěna na severní straně arény.  

Uvnitř zóny bude připraveno několik foodtrucků, stánky se zmrzlinou nebo kávou. Pro děti bude připravený skákací hrad, malé fotbalové hřiště a také kruhová aréna. Ve fanzóně se fanoušci budou moct připravit na utkání. Vyzdobí se klubovými barvami, které mohou namalovat na obličej. „Navíc se můžete nechat zvěčnit ve fotokoutku, kde budou připraveny klubové rekvizity,“ uvádí Šatalík.  

Zápas proti AC Sparta Praha začíná v Malšovické Aréně od 15:00. Hradec Králové je aktuálně na desátém místě tabulky s 11 body. Pražané mají o 15 bodů více a s celkovým šestadvacetibodovým skoré jsou na prvním místě tabulky. V letošní sezoně zatím ani jednou neprohráli.  

Kromě fotbalového utkání se hraje i hokejové derby  

Mimo fanoušků fotbalové Prahy do Hradce Králové přijedou v neděli i hokejový fanoušci Pardubic. V rámci hokejové extraligy je totiž na programu východočeské derby mezi Mountfield HK a HC Dynamo Pardubice. Utkání je v plánu od 19:20. 

V tomto případě má tabulkově navrch soupeř. Pardubické Dynamo je aktuálně 17 body na druhém místě extraligové tabulky a chybí mu dva body na první příčku, kterou obsadila Sparta. Hradec Králové je na šesté příčce, kde má 14 bodů.  

Policie přijala bezpečnostní opatření 

Jelikož se jedná hned o dvě velké sportovní utkání, přijala policie v Hradci Králové speciální bezpečnostní opatření. “Do policejní akce budou v součtu zapojeny desítky policistů nejenom z pořádkové, ale také kriminální, cizinecké a dopravní služby. V ulicích budou spolu s nimi i policisté antikonfliktního týmu. V případě narušení veřejného pořádku a páchání protiprávního jednání jsme připraveni okamžitě zasáhnout,” uvádí v tiskové zprávě ředitel krajských policistů Petr Sehnoutka.  

Cílem policistů je i dohled nad bezpečností a plynulostí dopravy v Hradci Králové. Fanoušci i ostatní řidiči se během neděle mohou setkat s dopravním omezením u obou stadionů. Policie také upozorňuje, že je po celém Hradci Králové vyhláškou zakázaná pyrotechnika.  

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky FC Hradec Králové, HC Sparta Praha, Hradecký Votrok, AC Sparta Praha, policie, Extraliga ledního hokeje, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Votroky čeká pražská Sparta. Fanoušci mohou dorazit do speciální fanzóny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.