Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec Králové přispěje školám a školkám, které jsou závislé na vytápění plynem

Zdražování energií. Komplikace, se kterou se potýká snad každý občan České republiky. Vyšší zálohy a vyúčtování se však týkají i mateřských a základních škol v Hradci Králové. Radnice se proto rozhodla, že finančně podpoří školy, které nemají možnost odebírat teplo z Opatovické elektrárny a jsou tak závislé na dodávkách plynu.

Jde především o ZŠ a MŠ Nový Hradec Králové, Masarykovu ZŠ a MŠ Plotiště. Těmto školám město rozdělí celkem 1,2 milionu korun. Školy a školky peníze použijí na zaplacení vyšších záloh za zemní plyn. 

Například škola a školka Nový Hradec Králové dostane 620 tisíc korun. Díky tomu nebude muset brát peníze, které by vedení školy použilo například na vybavení tříd, odborných učeben nebo výpočetní techniky. Dalších 560 tisíc korun dostanou Masarykova ZŠ a MŠ Plotiště.  

„Již v letech 2021 a 2022 došlo, v souvislosti s enormním navýšením cen za energie, ke schválení a poskytnutí mimořádné dotace na pokrytí zvýšených výdajů za energie příspěvkovým organizacím zřizovaným statutárním městem Hradec Králové. Současně bylo přislíbeno, že pokud příspěvky nebudou pro některé školy dostačující, budou se po konečném vyúčtování dle skutečnosti řešit tak, aby se školám nesnížila disponibilní část provozního příspěvku pro ostatní potřeby školy,“ uvedla v tiskové zprávě primátorka města Pavlína Springerová (HDK).   

Poskytnutá dotace se týká pouze zařízení, které zatím nemohou využívat topení a teplou vodu z Elektráren Opatovice. Všechny výše zmíněné školy v tuto dobu používají plyn. Dle informací radnice však dojde ke změně. „Do budoucna bude nutno začít uvažovat o změně vytápění v těchto zařízeních v souladu s energetickou politikou města,“ doplňuje primátorka. 

Ohodnoť článek

Foto ri | Pixabay

Štítky Hradec Králové, topení, energie, Česko, Pavlína Springerová, Hudební divadlo Karlín, Elektrárna Opatovice nad Labem, Nový Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové přispěje školám a školkám, které jsou závislé na vytápění plynem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.