Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Stromy pod vlivem větru popadaly na Trutnovsku a Jičínsku na auta, vichr odnesly i střechy

Jak včera večer sílil vítr, tak tím se zvyšovaly počty volání na tísňovou linku hasičů. Nejhorší to bylo od dvacáté hodiny do půlnoci. Vítr ničil střechy a lámal stromy, které potom padaly na zaparkovaná auta a na silnice.

V úterý večer přešly přes Královéhradecký kraj silné bouřky a operatáři na lince hasičů měli co dělat. Volající většinou hlásili spadlé stromy na komunikace, v několika případech došlo k pádu stromů na zaparkovaná osobní vozidla, silný vítr poškodil také střešní krytiny.

Největší nárůst událostí zaznamenali hasiči po osmo hodině večerní, situace se uklidňovala před půlnocí. Oznámení pak přijímali profesionálové  na lince 112 v menší míře v průběhu celé noci. Nebezpečné stavy po bouřce odstraňovaly v noci v terénu profesionální i dobrovolné jednotky hasičů.

Od včerejší osmé hodiny večerní do dnešního rána hasiči zaevidovali přes sto událostí. Nejvíce zásahů měly jednotky na Jičínsku, a to přes třicet, dvacet osm na Královéhradecku (28) podobně jako na Trutnovsku. Kde byl klid, tak to na Rychnovsku.

"Například stromy spadlé na zaparkovaná osobní vozidla odstraňovaly jednotky v Libáni, v Trutnově v Úpské ulici a ve Smiřicích. Ve Studnici na Náchodsku naboural do spadlého stromu po 21. hodině osobní automobil. Hasiči vozidlo vyprostili a strom z vozovky odstranili, nehoda byla bez zranění," uvedla v tiskové zprávě  mluvčí hasičů Martina Götzová.

Se zajištěním poškozených střešních krytin pomáhali hasiči v Lužci nad Cidlinou, Novém Bydžově, Ostroměři a na dvou místech ve Dvoře Králové nad Labem. Třeba v královédvorské ulici Pod Lesem sroloval silný vítr část plechové střechy na rodinném domě, hasiči ji pomohli sundat dolů a střechu provizorně zakryli.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK

Štítky střecha, strom, okres Trutnov, okres Jičín, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromy pod vlivem větru popadaly na Trutnovsku a Jičínsku na auta, vichr odnesly i střechy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.