Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dálniční policie narazila na řidiče, který před jízdou vypil deset Krakonošů

Dálniční policisté z oddělení v Jaroměři se v posledních dnech zaměřili na bezpečnost na silnicích. Výsledkem bylo několik rozdaných pokut. Mimo jiné za nerespektování dopravních značek, překročení maximální povolené rychlosti, přetížení kamionu nebo za alkohol. Řidič hlídce uvedl, že vypil deset Krakonošů.

Přímo na D11 zastavili řidiče černého Passatu, který si to uháněl rychlostí 195 kilometrů v hodině. „Policisté cizince předepsaným způsobem zastavili a z důvodu, aby se nevyhýbal řízení o přestupku, mu uložili kauci 10 tisíc korun, kterou na místě uhradil,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

 

Zmíněného pivaře hlídka odhalila v obci Vítězná. Řidič hlídce uvedl, že předchozí den vypil deset Krakonošů a jednoho panáka tvrdého alkoholu. Provedená dechová zkouška ukázala 1,28 promile alkoholu.  

Kromě toho policie řešila i řidiče s přetíženým kamionem. Toho odhalili ve Dvoře Králové. Jeho náprava byla přetížená o deset tun. Ve správním řízení řidiči hrozí až půlmilionová pokuta. A v neposlední řadě šlo i o nedodržení dopravního značení. To ignoroval řidič v Dolní Brusnici. A to i přesto, že do roku 2024 nesmí za volant.  

„Upozorňujeme řidiče, aby se řídili pravidly silničního provozu a dbali zvýšené opatrnosti na komunikacích. Buďte obezřetní a snažte se předvídat chování ostatních řidičů, můžete tak předejít havárii či dopravní nehodě,“ uvádí mluvčí policistů.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Jaroměř, Volkswagen Passat, Dálnice D11, Krakonoš, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční policie narazila na řidiče, který před jízdou vypil deset Krakonošů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.