Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Velkou pardubickou by mělo běžet 18 koní. Žokejové Bartoš a Matuský budou chybět

Ve 133. ročníku Velké pardubické by mělo příští neděli startovat 18 koní, což je o tři více než loni. Původně jich bylo přihlášeno 21, ale tři koně jejich majitelé před dnešním losováním startovních čísel největšího překážkového dostihu v Česku odhlásili. Kvůli zranění budou chybět také dva elitní žokejové - trojnásobný vítěz Velké pardubické Josef Bartoš a loňský šampion s Mr Spexem Lukáš Matuský.

V dostihu na 6900 metrů půjde o pět milionů korun. Největším favoritem je podle aktuálních sázkových kurzů je Sacamiro, který po loňském třetím místě v této sezoně vyhrál třetí kvalifikaci a ve druhé byl těsně druhý. Poběží se startovním číslem 3, v jeho sedle bude pětinásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek.

Loňský vítěz Mr Spex odstartuje s třináctkou a dostihem ho provede Ir Patrick Mullins. Ve startovní listině nechybí vítěz Velké pardubické z roku 2021 Talent, který má stejně jako loni čtrnáctku a svého stálého žokeje Pavla Složila. Před rokem proběhl cílem třetí.

Na rozdíl od minulého ročníku budou na startu koně ze zahraničí. Francouzského hnědáka Polinuita sice majitel odhlásil, ale ve startovní listině zbyli svěřenci irského trenéra Petera Mahera Jet Fighter a Alpha Male a koně ze Slovenska Kaiserwalzer a Royal Gino.

Velká pardubická bude tentokrát bez Bartoše, který se zranil v neděli v Meranu. Při pádu z L'Estrana si poranil záda. "Je tam fraktura tří příčných výběžků, a to znamená určitě měsíc léčení. Nepřipadá v úvahu, že bych se za dva týdny posadil na koně a absolvoval s ním Velkou pardubickou," uvedl Bartoš na webu Dostihový svět. V sedle Santa Klary ho nahradí Jan Kratochvíl.

Zranění nepustí na start ani Slováka Matuského, který měl být tentokrát v sedle Stukea. Velká pardubická odstartuje v neděli 8. října v 16:00.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adrenaline Race

Štítky Sport, dostihy, Velká pardubická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velkou pardubickou by mělo běžet 18 koní. Žokejové Bartoš a Matuský budou chybět  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.