Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Život malého kluka se rychle proměnil. Radost ze života ale neztratil

Malý Štěpán se narodil jako zdravý kluk s modrýma očima, ze kterého jako druhorozeného synka měla celá rodina velkou radost. Ale stačilo pár zdravotních problémů a vše se změnilo.

Štěpánek se narodil se dvěma tříselnými kýlami, kdy mu jednu odstranili lékaři takřka hned. Jevil se jako normální chlapeček, až do prvního očkování, po kterém dostal epileptický záchvat a už to jelo.

Následovaly neustálé návštěvy nemocnice, kdy kluk byl na pokraji života a smrti, dostal svůj první zápal plic a absolvoval intubaci na ventilátoru. Postupně se přidávaly další a další komplikace.

„První rok byl velmi náročný. Psychicky jsem to nesla hodně těžce, ale nevzdali jsme se. Štěpánek stále ukazoval svoji vůli žít a být naší radostí. Řekla jsem si, že je to velký bojovník, a proto musíme žít a radovat se ze života, a tak začal náš společný boj,“ popisuje maminka chlapce Andrea Křížová.

Měsíce pobytů v nemocnicích a vývoj nepříliš příznivý. Po vyšetřeních zjistili krvácení do mozku, kdy nikdo neřekl, kdy vlastně proběhlo. Po nasazení epileptik přišlo zhoršení zraku a stále se nabalovaly nové a nové komplikace.

Dnes je Štěpánovi čtrnáct let, ale potřebuje nepřetržitou péči rodepileptikainy, rehabilitace, péči, má tracheostomii, ale může být doma s rodinou a nezůstávat v nemocnicích či ústavech.

Ovšem péče a zejména rehabilitace jsou náročné, a to především finančně, protože se rodina vydala z peněz při úpravy bytu na bezbariérový, a navíc splácí hypotéku. A tak jsou za každou pomoc vděční. A protože právě rehabilitační pobyty jsou pro Štěpána nejdůležitější, potřebuje rodina nový automobil, aby se mohla přepravovat.

„Štěpánek je veselý chlapeček, který bojuje ze všech sil a zaslouží si naši lásku. Snažíme se, aby naše rodina v rámci možností fungovala normálně. Jenom shánění všech zdravotních pomůcek stojí hodně času a financí. I na rehabilitační pobyty sháníme každým rokem finance od nadací. Během několik let to bylo opravdu náročné vše ufinancovat, manžel si různě přivydělával, já občas vyrábím dekorace,“ popisuje maminka malého kluka.

Pomoci jim tak v rámci sbírky Z nesnáze může každý. I pár korun je velkou podporou pro lepší život pro Štěpána.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Andrea Křížová

Štítky pomoc, sbírka, Z nesnáze, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život malého kluka se rychle proměnil. Radost ze života ale neztratil  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.