Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Krušný víkend hradeckých strážníků. Krotili opilce, kuny nebo agresivního psa

Během právě uplynulého víkendu bylo v hradeckých ulicích opět rušno. Strážníci městské policie zaznamenali na čtyři stovky událostí a oznámení. Nebyla nouze ani o kuriozity.

Kromě běžných kontrol veřejného pořádku či parkování, řešili strážníci i nově vzniklé černé skládky, krádeže v obchodních domech nebo rušení nočního klidu. Pomáhali také dvěma seniorům, kteří doma upadli a sami nedokázali vstát. V ulicích města sebrali téměř desítku použitých injekčních stříkaček a vyjížděli na stížnost obyvatel panelového domu, kde na chodbách přespávali bezdomovci. Podařilo se také zadržet a předat Policii ČR dva muže, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. 

„Odchytáři městské policie mají za sebou jeden komplikovanější odchyt agresivního psa a instalaci sklopce na kuny. Kuny se ubytovaly na půdě jedné mateřské školy a pes vběhl do cizího bytu, kde ohrožoval místní obyvatele,“ řekla mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Po uspání narkotizační střelou byl kříženec pitbulteriéra odvezen do útulku. 

Běžnou náplní práce strážníku je i "krocení" opilců. „Jeden odmítal zaplatit útratu, druhý usnul na chodníku a třetí se agresivně domáhal nalití dalšího alkoholu. Poslední z opilců neovládal svoje chování, ohrožoval personál i přítomné hosty, byl vulgární a chtěl se prát. Pro jeho zklidnění mu byla nasazena pouta. K vystřízlivění byl převezen na záchytku,“ uzavřela mluvčí.

Autoři

Štítky městská policie, víkend, zásahy, události, kriminalita, Policie České republiky

Krušný víkend hradeckých strážníků. Krotili opilce, kuny nebo agresivního psa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.