Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kotalova premiéra byla za tři body, Votroci si poradili s Jabloncem

Fotbalisté Hradce Králové při obnovené premiéře trenéra Václava Kotala porazili v devátém kole první ligy Jablonec 1:0. Domácí díky brance Daniela Horáka ze 17. minuty uspěli po sérii tří porážek.

Východočeši v nejvyšší soutěži zdolali dnešního soupeře poprvé od roku 2010 po 13 zápasech a upevnili si 11. příčku. Jablonec jako jediný tým v ligové sezoně zůstává bez vítězství a je čtrnáctý.

Kotal se po 11 letech vrátil na královéhradeckou lavičku a ve srovnání s minulým debaklem 1:5 v Mladé Boleslavi, po němž byl odvolán kouč Weber, změnil sestavu na čtyřech místech. Mimo jiné se do ní vrátil uzdravený záložník Pilař, který v srpnu 2010 při poslední výhře nad Jabloncem vstřelil jediný gól zápasu.

Právě Pilař našel v 17. minutě přesným pasem nabíhajícího Horáka, na nějž obrana hostů zapomněla, a krajní záložník poslal míč od tyče do sítě. Třetím gólem v ligové sezoně potvrdil pozici momentálně nejlepšího střelce Východočechů.

Po půlhodině hry mohl zvýšit Vašulín, který po Krejčího vysunutí unikal jabloneckým zadákům, ale na brankáře Hanuše nevyzrál. Na druhé straně nebezpečně vypálil Filip Souček, brankář Bajza byl ale připraven.

Vašulín znovu prověřil Hanuše hned po změně stran střelou ze zhruba 25 metrů. V 72. minutě měl na kopačce vyrovnání Chramosta, když lobem přehodil vybíhajícího Bajzu, ale míč ještě před brankovou čarou dostihl obránce Čihák.

Hned z protiútoku zastavil Kolumbijec Hurtado unikajícího Vašulína faulem a dostal červenou kartu. I v oslabení mohli Severočeši díky náhradníkům vybojovat bod, ale Krulich ve výborné pozici hlavičkoval vedle branky a Drchal přestřelil. Vyrovnat se hostům nepodařilo ani v šestiminutovém nastavení. Naopak Kučera mohl náskok ještě zvýšit, ale jeho střelu zastavila tyč.

"Nálada v mužstvu nebyla po osmi gólech z posledních dvou zápasů ideální. Přesvědčovali jsme hráče, že to v nich je. Škoda jen, že jsme nedokázali přidat druhý gól, pak by to bylo klidnější. Ty dvě situace, tam nám zatrnulo. Já jsem pedant na obrannou činnost, i proto mě dneska těší čisté konto. Jsem rád, že to všechno dopadlo a můj návrat se vydařil. Užívám si zdejší novou arénu," řekl po zápase trenér Votroků Václav Kotal. 

Jablonec v minulém ligovém ročníku vyhrál oba vzájemné zápasy s celkovým skóre 7:1, ale v této sezoně má se šesti góly nejslabší útok z celé soutěže. Statistiky naopak vede v počtu žlutých karet, celkem jich nasbíral 18. Filip Souček dnes viděl čtvrtou, takže příští kolo bude chybět. "Prvních dvacet minut jsme chtěli hrát a kombinovat, zápas jsme měli pod kontrolou, ale pak uděláme hloupou chybu, přišlo tam podcenění a gól. V rozhodující chvíli zápasu šel Chramosta sám na brankáře, jenže domácí hráč to vykopne z brankové čáry. Pak ta zbytečná červená, kupí se nám to. V deseti máme ještě dvě velké šance, ale nedáme. Je to o psychice. Každý má v hlavě, že jsme dlouho nevyhráli. Šance máme v každém zápase, ale nejsme schopni to dotáhnout do vítězného konce, " litoval jablonecký kouč Radoslav Látal.

Ohodnoť článek

Štítky Sport, fotbal, první, 9. kolo, Hradec Králové, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kotalova premiéra byla za tři body, Votroci si poradili s Jabloncem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.