Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Trutnovská nemocnice se mění k nepoznání, přiteče do ní miliarda

Královéhradecký kraj vypsal začátkem září soutěž na dostavbu budovy oddělení klinické biochemie a nástavbu provozně technického objektu v Oblastní nemocnici Trutnov. Předpokládaná cena zakázky je 175 milionů korun bez DPH.

Stavební práce byly rozděleny do dvou etap, první skončila v říjnu 2020. V druhé etapě zhotovitel zboural původní budovu a zahájil výstavbu laboratoří. Podle hejtmanství jsou hotové základy a přízemní část budovy. Předpoklad dokončení stavby byl před přerušením prací začátek roku 2024, nový termín dokončení by měl být během roku 2024. "Termín pro podání nabídek je konec října," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Z původní ceny 265 milionů korun na obě etapy bylo již vynaloženo na první etapu a na provedené práce druhé etapy přes 89,7 milionu korun. Z původního příslibu tedy zbývá podle hejtmanství 175 milionu korun. Oproti předpokladům se náklady zvýšily o 35 milionů korun.

"V rámci aktualizace projektové dokumentace došlo k navýšení původní částky 265 milionů korun na obě etapy o 35 milionů korun. I s dostavbou by nyní celková částka na obě etapy výstavby nových laboratoří a transfuzního oddělení v Oblastní nemocnici Trutnov neměla přesáhnout 300 milionů korun," řekl Lechmann.

Investorem je Královéhradecký kraj, kterému nemocnice patří. V objektu laboratoří se počítá i s umístěním oddělení ambulantní rehabilitace. V novém třípodlažním objektu bude rehabilitace, hematologie a transfuzní stanice. Železobetonová stavba bude provozně navazovat na objekt laboratoří mikrobiologie a biochemie.

Pokračuje také projekční příprava pro stavbu dalšího objektu v areálu trutnovské nemocnice, pavilonu urgentního příjmu a JIP. Na nový pavilon urgentního příjmu chce kraj vynaložit téměř 338 milionů korun. Do konce roku chce vybrat v soutěži dodavatele a zahájení stavby plánuje na příští rok.

Trutnovská nemocnice by měla mít také nový parkovací dům s kapacitou téměř 300 míst. Letos by měla být hotová projektová dokumentace. Kraj do budoucna plánuje v areálu nemocnice také pavilon pro akutní lůžkovou péči s kapacitou 130 lůžek. Na podzim by kraj chtěl mít vybraného projektanta, náklady na výstavbu odhaduje zhruba na 300 milionů korun. Do trutnovské nemocnice kraj investuje a plánuje investovat částku v součtu kolem jedné miliardy korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stavební společnost BAK

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská nemocnice se mění k nepoznání, přiteče do ní miliarda  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.