Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Hradec Králové zvýší poplatek z pobytu ve městě. Jeho cena stoupne o 160 procent

Magistrát v Hradci Králové se rozhodl zvýšit poplatek z pobytu ve městě. Doposud turisté platí 15 korun za osobu, od nového roku to bude 40 korun. Polovinu vybraných peněz chce radnice přerozdělit zpět do cestovního ruchu. Podle města je současná výše poplatku druhá nejmenší v celé České republice.

„Ve stejné výši mají tento poplatek stanovený například v Liberci, o deset korun více je to pak v Karlových Varech nebo v Praze,“ obhajuje v tiskové zprávě rozhodnutí náměstkyně primátorky Ilona Dvořáková (Rozvíjíme Hradec – Nová H.O.K.). Výši poplatku bude upravovat vyhláška, která ve svém novém znění začne platit od 1. ledna příštího roku.  

Do současné doby byl poplatek za pobyt nastavený na 15 korun. Díky němu v roce 2022 radnice získala více než 2,9 milionu korun. Za předpokladu stávajícího zájmu turistů se dá očekávat, že po navýšení může radnice získat zhruba 7,5 milionu korun.

Zhruba polovinu těchto peněz chce radnice poslat zpět do cestovního ruchu. A to skrze Destinační společnost Hradecko. Jde o nový spolek, jehož vzniku dala zelenou rada města. “Tento spolek naváže na činnost současné organizace Destinačního managementu pro turistickou oblast Hradecko, která působí v rámci Kulturní vzdělávací společnosti,” uvádí Dvořáková.  

Hradecká kulturní společnost se bude po této změně i nadále věnovat pořádáním akcí, mimoškolnímu vzdělávání, poskytování kulturních služeb i zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež.  

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Booking.com

Štítky poplatek, Hradec Králové, radnice, Česko, Praha, Liberec, Karlovy Vary, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zvýší poplatek z pobytu ve městě. Jeho cena stoupne o 160 procent  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.