Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

K zámku Ratibořice a do Babiččina údolí se musí kvůli opravám silnice objížďkou

K zámku Ratibořice a do Babiččina údolí na Náchodsku se motorizovaní návštěvníci od minulého týdne dostanou kvůli opravě silnice v obci Zlíč jen objížďkou. Od pátku navíc bude v Babiččině údolí kvůli opravě uzavřena i silnice k takzvanému Bílému mostu. Podle kastelána ratibořického zámku Ivana Češky je příjezd k zámku kvůli opravě ve Zlíči značně komplikovaný.

Oprava silnice ve Zlíči je součástí rekonstrukce silnice třetí třídy z České Skalice do Zlíče, kterou nákladem 50,5 milionu korun dělá Královéhradecký kraj. S uzavírkou silnice se počítá do konce října. Práce na opravě silnice by měly pokračovat v roce 2024, uvedla v tiskové zprávě společnost Údržba silnic Královéhradeckého kraje.

Turisté se k zámku kvůli opravě nedostanou od České Skalice a ani od Náchoda kolem obory Dubno. Objížďka vede z České Skalice směrem na Hořičky, před obcí Světlá musejí řidiči odbočit do Ratibořic. Silnice od Světlé je však úzká a například pro autobusy riziková, uvedl Češka. Řada řidičů tak podle něj raději ve směru od obce Zblov porušuje zákaz vjezdu ve Zlíči na krátkém úseku silnice, která se neopravuje.

Silnici k Bílému mostu opraví státní podnik Lesy České republiky. I normálně na ní je zákaz vjezdu, používat ji mohou místní obyvatelé a cyklisté. Turisty mířící autem na zámek oprava neomezí. "Silnice dostane nový asfaltový povrch. Oprava potrvá do konce listopadu a přijde na 2,3 milionu korun," uvedla mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NPÚ

Štítky ČR, silnice, stavby, památky, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K zámku Ratibořice a do Babiččina údolí se musí kvůli opravám silnice objížďkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.