Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V příštím roce dostane hospicová péče v regionu více peněz. Rozdělovat se bude 25 milionů

Královéhradecký kraj vyhlásil dotační programy na podporu hospicové péče na příští rok. Do současné doby bylo mezi poskytovatele těchto služeb rozdělováno 22 milionů korun. Nově půjde o částku 25 milionů korun. Služeb hospicové péče v regionu využije přes 800 tisíc klientů.

Hospicové služby v Královéhradeckém kraji jsou rozdělené do dvou skupin. V prvním případě se jedná o takzvaný mobilní hospic, který ročně využije zhruba 400 pacientů. Tyto mobilní hospice najdeme v Hořicích, Rychnově nad Kněžnou, Hradci Králové, Červeném Kostelci a Trutnově. 

Druhou částí je takzvaný lůžkový hospic. Jde o kamenný Hospic Anežky v Červeném Kostelci, který má 30 lůžek určených pro paliativní péči zejména o onkologicky nemocné v pokročilém stádiu. 

„Kvalifikovaná péče o pacienty přímo v terénu je nedílnou součástí komplexní nabídky lékařských služeb a kraj ji každoročně finančně podporuje. Hlavním důvodem navýšení dotace, oproti letošnímu roku na 25 milionů korun, je kompenzace nárůstu cen energií, pohonných hmot, ale také dorovnání příjmů poskytovatelů hospicové péče,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman kraje Martin Červíček (ODS).  

Hospicová péče je souhrn lékařských, ošetřovatelských, rehabilitačně-ošetřovatelských a poradenských činností poskytovaných vážně nemocným pacientům. Poskytovatelé těchto služeb budou moci své žádosti doručit Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje od 16. října do 15. listopadu 2023. 

Ohodnoť článek

Foto sarcifilippo | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, pacient, Červený Kostelec, Hradec Králové, Hořice, Trutnov, hospic, hospicová, péče, sociální, finance, peníze, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V příštím roce dostane hospicová péče v regionu více peněz. Rozdělovat se bude 25 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.