Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Měla jsem jen dvě piva, hájila se opilá řidička. Nadýchala tři promile

Sedmatřicetiletá žena z Rychnovska se nejspíš zapíše na seznam rekordmanů, kteří řídili pod vlivem alkoholu. Policie ji přistihla před barákem, kde vystupovala z vozu. Po provedení dechové zkoušky se ukázalo, že má trojku v dechu.

„Policisté z Kostelce nad Orlicí byli operačním důstojníkem vysláni na silnici vedoucí od Vamberku směrem na Rychnov nad Kněžnou, po které mělo jet auto s opilou řidičkou. Dle uvedené SPZ zjistili majitele vozidla a vydali se k jeho bydlišti, které bylo v uvedeném směru,“ popisuje na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

U jejího bydliště skutečně našli zmiňované vozidlo, ze kterého žena zrovna vystupovala. Provedená dechová zkouška potvrdila 2,8 promile alkoholu v dechu. Žena se k pití přiznala a uvedla, že vypila dvě dvanáctky.  

I přesto, že během jízdy nezpůsobila žádnou dopravní nehodu, je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to může až na rok do vězení. S největší pravděpodobností se nevyhne pokutě a přijde o řidičský průkaz.  

Podle statistik policie v Královéhradeckém kraji přistihne zhruba 7,5 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog denně. Do 0,3 promile se jedná o přestupek s pokutou do 20 tisíc korun a zákazem řízení až na jeden rok. Od 0,3 promile výš jde opět o přestupek. Avšak řidič dostane sedm trestných bodů a k tomu zákaz řízení až na jeden rok. Odmítnutí dechové zkoušky je za sedm trestných bodů, pokutu 50 tisíc korun a dva roky bez papírů. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, alkohol, dechová zkouška, okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou, Vamberk, Kostelec nad Orlicí, promile, řidička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měla jsem jen dvě piva, hájila se opilá řidička. Nadýchala tři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.