Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Hradecké obchody už nabízí vánoční zboží. Do Vánoc přitom zbývá přes tři měsíce

102 dnů, 14,5 týdne nebo tři měsíce a šest dní. Přesně tolik zbývá do letošního Štědrého dne. I přesto se v Hradci Králové najdou obchodní domy, které už nabízejí vánoční sortiment. Lidé mohou nakoupit výzdobu, světélka, balící papír, věnce a na některých místech dokonce i umělé vánoční stromky.

Jeden z obchodů nabízející vánoční sortiment je německý řetězec TEDi, který je součástí nákupního centra v Kuklenách. Lidé v dlouhých regálech najdou nejrůznější vánoční ozdoby, dárkové krabice i vánoční potraviny. Mezi sortiment patří lízátka ve tvaru Santa Clause, čokoládové stromečky nebo sněhuláci.  

Obchodní řetězec tedy vznikl v Německu už v roce 2004. Od té doby se rozšířil do Španělska, Rakouska, Slovenska, Chorvatska, Polska i Itálie. V České republice má necelých 20 obchodů. Jednu pobočku má síť v Hradci Králové, další jsou v Pardubicích, Chrudimi, čtyři v Praze nebo například Kladně.  

Druhým obchodem nabízející zboží v Hradci Králové je původně nizozemský mezinárodní řetězec Action. Zde jsou dlouhé regály s vánoční tématikou označené nápisem „SEZONA“. I v tomto případě se jedná o ozdoby na stromeček, třásně nebo nejrůznější dekorace.  

Řetězec Action má v celé České republice několik desítek poboček. V Královéhradeckém kraji je jediná, a to ta v Hradci Králové. Nachází se hned vedle Gočárova okruhu v Pilnáčkově ulici. 

ANKETA: Kdy začínáte s přípravou na Vánoce?

Celkem hlasovalo221 čtenářů

Některá města už hledají vánoční stromy  

Prvním městem, které vánoční strom začalo hledat, je Dvůr Králové nad Labem. Má jít o 13 až 15 metrů vysoký jehličnan, který bude zdobit náměstí T. G. Masaryka. 

„Na strom musí být vydané povolení ke kácení. Technické služby strom zdarma pokácí a zajistí odvoz. Zájemci, kteří by chtěli vhodný strom nabídnout, se mohou obracet na telefonní číslo 605 233 242,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Skalický z Oddělení vztahů k veřejnosti. 

Například Hradec Králové letos bude hledat dva vánoční stromy. Jeden na Masarykovo a druhý na Velké náměstí. Minulý rok centrum města zdobil smrk ztepilý, který dosahoval výšky 15 metrů. Pod Bílou věž byl převezen z městských lesů. Masarykovo náměstí zdobil 17 metrů vysoký smrk od soukromého dárce ze Smiřic.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky obchod, Hradec Králové, vánoční stromek, Vánoce, Štědrý den, Santa Claus, Česko, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Hradecké obchody už nabízí vánoční zboží. Do Vánoc přitom zbývá přes tři měsíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.