Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Některá koupaliště v hradeckém kraji díky teplému počasí prodloužila sezonu

Některá koupaliště v Královéhradeckém kraji díky současnému teplému počasí prodloužila sezonu a mimořádně budou mít otevřeno i o nadcházejícím víkendu. Lidé se tak budou moci jít vykoupat například v Trutnově a v Chlumci nad Cidlinou na Hradecku. V provozu pokračuje i koupaliště Flošna v Hradci Králové. Meteorologové předpovídají v hradeckém kraji na víkend slunečné počasí s teplotami 25 až 29 stupňů Celsia.

V Chlumci nad Cidlinou koupaliště otevřelo dnes a sezonu ukončí v neděli. V Trutnově bude koupaliště otevřené od pátku do neděle. "V pátek bude provoz od 14:00 do 19:00, v sobotu a neděli od 09:00 do 19:00," uvedli správci trutnovského koupaliště. Do neděle bude mít otevřeno Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. Sezonu ještě nekončí hradecké koupaliště Flošna, jehož bazény jsou vyhřívané na 26 stupňů Celsia. Otevírací doba Flošny je od 10:00 do 19:00.

Hygienici tento týden provedli poslední letošní rozbory vody odebrané v koupacích oblastech. Nadále zhoršená kvalita vody podle nich trvá v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku. Ve vodě v Oborském rybníku je zvýšený počet sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody. Hygienici proto doporučují se po koupání v místě osprchovat čistou vodou, veřejně přístupné sprchy jsou k dispozici na obou plážích.

Na vodní nádrži Rozkoš v lokalitě Velká Jesenice je podle hygieniků voda stále vhodná ke koupání. Koupací sezona již o letních prázdninách kvůli špatné kvalitě vody předčasně skončila na koupališti v Dolcích u Trutnova a na Stříbrném rybníku v Malšově Lhotě v Hradci Králové. Na přelomu srpna a září sezonu ukončila většina koupališť v kraji.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Region TTourist

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá koupaliště v hradeckém kraji díky teplému počasí prodloužila sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.