Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

SRPEN 2023: Jaká témata Hradecká Drbna sledovala. To nejdůležitější za poslední měsíc

I během druhé poloviny letních prázdnin se v Královéhradeckém kraji stala celá řada věcí, které Hradecká Drbna sledovala. Bezesporu největším tématem v Hradci Králové byl první zápas na novém stadionu a příprava na jeho uvedení do provozu. Kromě toho se mluvilo i o rekonstrukci Hvězdy, Benešovky nebo novém radním, který přešel z opozice. Přehled nejdůležitějších témat posledního měsíce přinášíme níže.

Fotbalový stadion v Hradci Králové  

Zaručeně největším tématem během srpna byl fotbalový stadion v Hradci Králové. Jeho fotbalová část se stihla zkolaudovat těsně před prvním zápasem, který se hrál v sobotu 5. srpna. Hráči svým fanouškům nadělili dárek v podobě výhry 5:1 nad Českými Budějovicemi. Organizátory však v první polovině zápasu potrápil i výpadek elektřiny. Ten dal stopku předzápasovému programu. 

Hradec Králové má za sebou historicky první zápas na nedokončeném stadionu v Malšovicích. Utkání Votroků a Dynama nakonec skončilo za stavu 5:1. Skvělou atmosféru v hledišti kazilo hráčům pouze počasí, které s nimi nemělo slitování. Organizátory...

Vstupenky na toto utkání se klubu podařilo vyprodat za dvě hodiny. Podívejte se, jaká na novém stadionu vládla nálada a atmosféra. 

OBRAZEM: Hradec Králové zažil první fotbalový zápas v nové aréně. Podívejte se, jaká byla atmosféra

Ačkoliv není nový fotbalový stadion v Hradci Králové kompletně dokončený, hostil historicky první zápas mezi domácími Votroky a Dynamem z Českých Budějovic. Vstupenky na toto utkání se klubu podařilo vyprodat za dvě hodiny. Podívejte se, jaká na...

V současné době jsou v plném proudu přípravy na slavnostní otevření fotbalové arény, které je v plánu na neděli 3. září. V rámci celodenního programu vystoupí Xindl X nebo Monkey Bussines. Na programu je také unikátní laserová a dronová show.  

V roce 1997 se starý stadion v Hradci Králové proměnil ve vodní nádrž. Lidé se tam chodili koupat

Dnes už má Hradec Králové nový fotbalový stadion, na který čekal dlouhých 15 let. Ten starý přečkal dokonce i ničivé povodně v roce 1997. Po několikadenních deštích se protrhla hráz na Orlici a voda zaplavila kompletně celý fotbalový stadion....

Stavbu stadionu mají na starosti tři společnosti: Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Kromě nich má na samotný proces vliv i společnost Arcadis Czech Republic, která se stala správcem stavby multifunkčního fotbalového stadionu. Původní dohoda? 568 milionů korun a předání stavby dva roky od podpisu smlouvy. To se nakonec nepovedlo. I proto čtenáři Hradecké Drbny práci dodavatelských společností hodnotili.  

ANKETA: Jak hodnotíte práci firem, které staví fotbalový stadion v Hradci Králové?

Nová fotbalová aréna má za sebou první fotbalový zápas, hotová však stále není. Stavbu stadionu mají na starosti tři společnosti: Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Kromě nich má na samotný proces vliv i společnost Arcadis Czech Republic,...

Ostatní témata, která hýbala Královéhradeckým krajem  

Ve stanovém městečku na festivalu extrémní hudby Brutal Assault v Josefově dnes zasahovala policie. Návštěvníci zde nalezli tělo mrtvého muže. Podrobnosti policie nechce zveřejňovat. Případem se bude zabývat. 

Ve stanovém městečku na festivalu v Josefově našli mrtvého muže. Policie prověřuje okolnosti

Ve stanovém městečku na festivalu extrémní hudby Brutal Assault v Josefově dnes zasahovala policie. Návštěvníci zde nalezli tělo mrtvého muže. Podrobnosti policie nechce zveřejňovat. Případem se bude zabývat.

Stav Benešovy třídy v Hradci Králové není třeba složitě popisovat. Radnice se proto rozhodla, že se pustí alespoň do částečných oprav. Jako první chce vyměnit lávku u Kozlovny. Po ní budou následovat chodníky v jejím okolí. Poprvé se lidé po lávce projdou na jaře příštího roku. 

Radnice se pustí do oprav na Benešově třídě. Prozatím vymění lávku u Kozlovny

Stav Benešovy třídy v Hradci Králové není třeba složitě popisovat. Radnice se proto rozhodla, že se pustí alespoň do částečných oprav. Jako první chce vyměnit lávku u Kozlovny. Po ní budou následovat chodníky v jejím okolí. Poprvé se lidé po...

Skupina nadšenců a milovníků přírody z Krkonoš založila Spolek Domov - pro náš Rudník. Jeho hlavním úkolem je zachraňovat zvířata, která se schovávají ve vysoké trávě a jsou ohrožená sekačkami a zemědělskými stroji. Členové spolku se o záchranu snaží už nyní, ale s dronem by byla práce efektivnější. Bez pomoci veřejnosti si jeho pořízení nemohou dovolit. 

Skupina nadšenců z Krkonoš shání peníze na dron s termovizí. Chce ho použít na záchranu zvířat

Skupina nadšenců a milovníků přírody z Krkonoš založila Spolek Domov - pro náš Rudník. Jeho hlavním úkolem je zachraňovat zvířata, která se schovávají ve vysoké trávě a jsou ohrožená sekačkami a zemědělskými stroji. Členové spolku se o záchranu...

Benešova třída v bledě modrém. I tak by se dala popsat bývalá obchodní pasáž Hvězda na Moravském Předměstí v Hradci Králové. O jejím budoucím využití se uvažuje několik let. V současné době to vypadá, že na jejím místě vzniknou dva bytové domy o 128 bytech a podzemní parkoviště pro zhruba 200 aut. Přípravy jsou složité kvůli vlastnickým poměrům. 

OBRAZEM: Co se zchátralou pasáží Hvězda v Hradci Králové? Majitel ji chce přestavět na byty

Benešova třída v bledě modrém. I tak by se dala popsat bývalá obchodní pasáž Hvězda na Moravském Předměstí v Hradci Králové. O jejím budoucím využití se uvažuje několik let. V současné době to vypadá, že na jejím místě vzniknou dva bytové domy o...

Novým členem rady města Hradce Králové zastupitelé zvolili Jindřicha Outlého, který byl do zastupitelstva zvolen za hnutí ANO a později se přidal na stranu koalice. V tajné volbě dostal 21 ze 30 odevzdaných hlasů. Ke zvolení potřeboval nejméně 19 hlasů. Zastupitelstvo má 37 členů. Koalice, která disponuje 21 hlasy, zvolení Outlého prosadila na druhý pokus. Při první volbě 20. června Outlý překvapivě dostal jen 17 hlasů a zvolen nebyl. 

Novým členem rady města Hradce Králové zastupitelé zvolili Jindřicha Outlého, který byl do zastupitelstva zvolen za hnutí ANO a později se přidal na stranu koalice. V tajné volbě dostal 21 ze 30 odevzdaných hlasů. Ke zvolení potřeboval nejméně 19...

Královéhradecký kraj začal se stavbou nové sportovní haly, kterou budou využívat hned tři střední školy v Nové Pace. Moderní sportoviště vyroste za budovou tamního gymnázia. Práce za 105 milionů korun mají být hotové nejpozději do ledna roku 2025. 

U gymnázia v Nové Pace se začala stavět nová sportovní hala. Využívat ji budou tři střední školy

Královéhradecký kraj začal se stavbou nové sportovní haly, kterou budou využívat hned tři střední školy v Nové Pace. Moderní sportoviště vyroste za budovou tamního gymnázia. Práce za 105 milionů korun mají být hotové nejpozději do ledna roku 2025.

Lidé z jičínské radnice, obyvatelé města i piloti z tamního aeroklubu se pustili do boje proti velké letecké škole, chce obsadit letiště v Jičíně. To patří státu a do výběrového řízení na nového provozovatele se přihlásila letecká škola Flying Academy. Tamní obyvatelé se proto obávají zvýšeného hluku v okolí. Vznikla i petice. 

Jičín bojuje za místní aeroklub. Z tamního letiště ho chce vystrnadit velká letecká škola

Lidé z jičínské radnice, obyvatelé města i piloti z tamního aeroklubu se pustili do boje proti velké letecké škole, chce obsadit letiště v Jičíně. To patří státu a do výběrového řízení na nového provozovatele se přihlásila letecká škola Flying...

O on-line podvodnících se na internetu píše prakticky denně. O jejich praktikách lidé slýchávají v rádiu i televizi. I přesto jsou úspěšní. Jen za posledních několik dní v Královéhradeckém kraji okradli několik lidí a přišli si na milionové částky. Policie nabádá k obezřetnosti a připomíná, na jaké konkrétní praktiky si dávat pozor. 

Za několik posledních dnů napáchali on-line podvodníci v kraji milionové škody. Jak se jim bránit?

O on-line podvodnících se na internetu píše prakticky denně. O jejich praktikách lidé slýchávají v rádiu i televizi. I přesto jsou úspěšní. Jen za posledních několik dní v Královéhradeckém kraji okradli několik lidí a přišli si na milionové...

Po rozsáhlé rekonstrukci za 110 milionů korun se návštěvníkům v Trutnově opět otevře Kino Vesmír. Šlo o největší investici v novodobé historii města. První film se bude promítat 7. září a diváci na plátnech uvidí film Mission: Impossible Odplata – První část. Vstupenky už jsou v prodeji. 

Kino Vesmír v Trutnově se otevře začátkem září. V prodeji jsou vstupenky na první film

Po rozsáhlé rekonstrukci za 110 milionů korun se návštěvníkům v Trutnově opět otevře Kino Vesmír. Šlo o největší investici v novodobé historii města. První film se bude promítat 7. září a diváci na plátnech uvidí film Mission: Impossible Odplata...

Na rozdíl od předchozích let, letos oblíbené noční koupání na koupališti Flošna nebude. Může za to nevhodné chování některých návštěvníků, zejména mládeže. Do budoucna však Hradečáci o populární večerní koupání nepřijdou. 

Noční koupání na Flošně letos nebude. Mládež si koupaliště pletla s hodinovým hotelem

Na rozdíl od předchozích let, letos oblíbené noční koupání na koupališti Flošna nebude. Může za to nevhodné chování některých návštěvníků, zejména mládeže. Do budoucna však Hradečáci o populární večerní koupání nepřijdou.

Máte nápad na své vlastní téma nebo víte o něčem, čemu by se měla Hradecká Drbna věnovat? Napište nám na sefredaktor@hradeckadrbna.cz nebo využij náš formulář Drbni to dostupný v mobilní aplikaci. 

Ohodnoť článek

Foto redakce

Štítky Drbna.cz, FC Hradec Králové, Královéhradecký kraj, letní prázdniny, fotbalový stadion, Jindřich Outlý, policie, SK Dynamo České Budějovice, ANO 2011, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SRPEN 2023: Jaká témata Hradecká Drbna sledovala. To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.