Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká nemocnice potřebuje doplnit mléčnou banku, hledá dárkyně

Hradecká nemocnice hledá nové dárkyně mateřského mléka. V ideálním případě by se měly hlásit ženy, které mají dítě starší půl roku. Právě od této doby má v sobě mléko nejvíce důležitých látek.

Mléčná banka Fakultní nemocnice Hradec Králové průběžně hledá nové dárkyně mateřského mléka. Loni v září banka zavedla možnost svozu mléka od dárkyň ze vzdálenosti 50 kilometrů od Hradce Králové, a i díky tomu se podařilo zajistit dostatek mateřského mléka, které nemocnice využívá pro výživu nedonošených či nemocných novorozenců hospitalizovaných na Dětské klinice FN HK. V letních měsících zájem dárkyň mírně klesl a banka by uvítala nové dárkyně.

„Moc děkujeme všem maminkám, které se do darování zapojily, protože mateřské mléko je mimořádně důležité pro výživu hospitalizovaných novorozenců. Darování je dobrovolné, nemocnice dárkyním přispívá na stavu 250 korun za litr mikrobiologicky nezávadného mléka,“ uvedla vedoucí Tkáňové ústředny FN HK, pod kterou mléčná banka spadá, Miroslava Jandová.

Mléčná banka uvítá mléko od matek do šesti měsíců věku jejich dítěte, kdy má v sobě nejvíce důležitých látek. Banka poskytuje v drtivé většině mléko novorozencům hospitalizovaným přímo v hradecké nemocnici. Bližší informace o darování mléka je možné najít na webových stránkách nemocnice nebo na telefonním číslo 495 833 750 v čase od 6:00 do 15:30 hodin.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nemocnice, banka, mléko, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice potřebuje doplnit mléčnou banku, hledá dárkyně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.