Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

U gymnázia v Nové Pace se začala stavět nová sportovní hala. Využívat ji budou tři střední školy

Královéhradecký kraj začal se stavbou nové sportovní haly, kterou budou využívat hned tři střední školy v Nové Pace. Moderní sportoviště vyroste za budovou tamního gymnázia. Práce za 105 milionů korun mají být hotové nejpozději do ledna roku 2025.

Ve městě jsou dvě základní školy. Každá z nich svoji sportovní halu má. Středním školám ale důstojná hala chybí. „Stávající tělocvična u Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Nové Pace nevyhovuje podmínkám pro výuku tělesné výchovy,“ uvedl pro novináře náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). V současné době jde pouze o jednu větší místnost se starým vybavením. Prakticky stejně na tom je i Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace.  

Stavbu sportovní haly Královéhradecký kraj připravoval dlouhá léta. Až v roce 2019 se podařilo vybrat vítězný návrh. Další čtyři roky trvalo vyřízení všech papírů a sehnání peněz.  

Hala bude mít hrací plochu o rozměrech 40 krát 20 metrů a bude přímo navazovat na budovu gymnázia. „Hala bude vybavená na několik míčových sportů. Návštěvníci budou mít k dispozici u horolezeckou stěnu, posilovnu, nové toalety a také výtah,“ dodává Štěpánek. Součástí prací bude i vybudování nové kanalizace v areálu gymnázia. Ta současná už dosloužila a v jedné části je dokonce proražená. 

Kromě novopackého gymnázia budou novou tělocvičnu využívat i studenti Střední školy gastronomie a také Střední školy strojírenské. V odpoledních a veřejných hodinách bude sloužit zájmovým kroužkům a veřejnosti.  

Novou halu postaví hradecká stavební společnost Valc, která si Královéhradeckému kraji řekla o 105 milionů korun. Ty hejtmanství zaplatí z vlastní kapsy. Podobu nového sportoviště vtiskli architekti ze Slovenska.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky střední škola, sportovní hala, Nová Paka, Královéhradecký kraj, sportoviště, Česká pirátská strana, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U gymnázia v Nové Pace se začala stavět nová sportovní hala. Využívat ji budou tři střední školy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.