Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Falešná stránka internetového bankovnictví připravila firmu z Hradce Králové o 620 tisíc korun

Další z mnoha podvodů v on-line světě musí policie řešit ve spojitosti s jednou společností v Hradci Králové. Ta přišla o 620 tisíc korun poté, co se předsedkyně společnosti přihlásila do internetového bankovnictví. Stránka však nebyla banky, ale podvodníků. Na první pohled k nerozeznání.

„Poškozená uvedla, že z firemního a jejího účtu u stejné banky zmizelo téměř 620 tisíc korun. Podle výpisu odešly v několika transakcích na různé účty,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Podle všeho se stala obětí podvodníků, kteří vytvořili dokonalou repliku internetového bankovnictví. 

Právě tuto stránku žena vyhledala pomocí svého prohlížeče. Na první pohled je taková webová stránka prakticky k nerozeznání od pravé. „Do internetového bankovnictví se ji však nepodařilo přihlásit a následně ji bez jejího vědomí byla zřízena služba Smartbanking,“ dodala mluvčí.  

Policie případ vyšetřuje jako tři trestné činy. Pachatel se dopustil podvodu, neoprávněnému přístupu do počítačového systému a neoprávněné patření platebního prostředku. Za to mu hrozí od tří do osmi let vězení.  

Policie proto vyzývá k obezřetnosti. Při přihlašování bychom neměli spěchat. Vždy bychom měli zkontrolovat, zda se skutečně nacházíme na stránkách reálné banky. To jde nejlépe pomocí samotné adresy v URL poli. Pokud je tam podezřelá internetová stránka, je třeba web ihned opustit. Často se jedná o adresy končící .org nebo .com.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky banka, on-line, podovd, internetová, stránka, bankovnictví, falešný, peníze, údaje, policie, krimi, webová stránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešná stránka internetového bankovnictví připravila firmu z Hradce Králové o 620 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.