Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zloději vykradli stodolu muži, který spal jen o pár metrů dál ve své chatě

Policie zatkla dva muže ve věku třiadvacet a dvacet let. Klade jim za vinu, že se vkradli do stodoly devětašedesátiletého muže, který se svou ženou spal v chatě pár metrů od místa činu v Dolních Lysečinech na Trutnovsku. Brali nářadí i kanystry. Celková škoda se vyšplhala na deset tisíc korun.

„Policisté v místě zajistili stopy, vytěžili sousedy, prověřili dostupné kamerové záznamy a vyslechli osoby provádějící stavební práce,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová. Díky tomu se dopátrali dvou mužů, kteří se ke krádeži přiznali a ukradené věci vrátili.  

Oba mají na krku podezření z přečinu krádeže. Mladšímu hrozí dva roky vězení, staršímu dokonce tříletý pobyt za mřížemi. Za podobné chování už byl totiž v minulosti souzen.  

Okradený senior dostal své věci zpět a jediné co musel nahradit je visací zámek. Za práci policistů se rozhodl poděkovat dopisem, který byl adresován na územní odbor Trutnov.   

Tímto dopisem bych chtěl vyjádřit pochvalu policistům policejní stanice Svoboda nad Úpou, konkrétně nprap. Davidu Romanovi a jeho kolegům, kteří nejenže pachatele ve velmi krátké době vypátrali, ale také mi bylo veškeré nářadí a odcizené věci navráceny. V životě jsem měl štěstí, že jsem byl poškozen pouze párkrát, nikdy však nedošlo ke zjištění pachatele. Kromě perfektní vyšetřovací práce také velmi oceňuji vstřícné a korektivní jednání všech policistů stanice. Děkuji jim za odvedenou práci. Jsou příkladem pro ostatní. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky okres Trutnov, stodola, chata, krádež, dopadení, poděkování, Trutnovsko, nářadí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději vykradli stodolu muži, který spal jen o pár metrů dál ve své chatě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.