Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Josefově skončil festival Brutal Assault. Přilákal přes 17 tisíc návštěvníků

Na letošní 26. ročník hudební festival extrémní muziky Brutal Assault přijelo do pevnosti Josefov v Jaroměři 17.500 návštěvníků. Včetně umělců a servisu přehlídky se akce zúčastnilo okolo 20 tisíc lidí. Festival skončí po půlnoci v neděli. Jeden z největších metalových festivalů v Evropě začal ve středu 9. srpna. Na programu je letos rekordních více než 150 hudebních skupin z Česka i ze zahraničí.

Na programu letošního ročníku byly také například kapely In Flames, Crippled Black Phoenix, Agnostic Front, Sepultura, Biohazard nebo Obituary. Nechyběl doprovodný program včetně workshopů, výstav, soutěží nebo kina.

Ve stanovém městečku na festivalu v Josefově našli mrtvého muže. Policie prověřuje okolnosti

Ve stanovém městečku na festivalu extrémní hudby Brutal Assault v Josefově dnes zasahovala policie. Návštěvníci zde nalezli tělo mrtvého muže. Podrobnosti policie nechce zveřejňovat. Případem se bude zabývat.

"Začátek festivalu byl pro nás kvůli počasí trochu stresující, protože do té doby dva týdny intenzivně pršelo. Zpočátku na festivalu ještě pršelo, počasí se ale pak umoudřilo. Celkově festival proběhl v poklidu, nic zásadního se nestalo, tak jako v předchozích letech," řekl Pavel Pavlík z organizačního týmu. 

Festival je vzhledem vysokému počtu návštěvníků tradičně pod drobnohledem policie, která dohlíží na dopravu i na veřejný pořádek. Policie upozornila na komplikace v dopravě v Josefově a okolí hlavně před a po skončení festivalu. "Příští 27. ročník festivalu se bude konat 7. až 10. srpna 2024," dodal Pavlík.

Brutal Assault vznikl původně jako malá akce na Moravě a často měnil místo svého konání. Přelom přinesl rok 2006, kdy díky atraktivnímu programu do Svojšic u Přelouče dorazilo sedm tisíc lidí, po přesunu do Josefova návštěvnost ještě vzrostla. V posledním předpandemickém roce 2019 dorazilo na festival 22  až 23 tisíc lidí včetně umělců a servisu přehlídky. V letech 2020 a 2021 se kvůli pandemii koronaviru konal v omezeném rozsahu pod jinými názvy. Loni se tak mohl vrátit festival v plné síle

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Smolík, David Surovec

Štítky ČR, hudba, zábava, festival, Brutal Assault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Josefově skončil festival Brutal Assault. Přilákal přes 17 tisíc návštěvníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.