Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kraj vydává fotoknihu věnovanou Olympiádě dětí a mládeže. Obsahuje i videa

Od Olympiády dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji uplynulo téměř půl roku. Nyní hejtmanství vydává speciální fotoknihu, která sportovní událost připomene. A to nejen fotografiemi, ale taky celou řadou videí. Na ně budou odkazovat speciální QR kódy.

Pro Královéhradecký kraj se jednalo o nejúspěšnější dětskou olympiádu za posledních 20 let. Fotokniha má připomenout největší úspěchy, atmosféru zimních sportovišť a stadionů. „Sportovcům připomene nejlepší okamžiky her i emoce, které prožívali. Také v ní najdou statistické údaje, výsledky soutěží, ale i zobrazenou krásu zimních Krkonoš,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Zvláštností fotodokumentace je, že bude obsahovat i videa. Na ně se čtenář dostane pomocí QR kódu, který stačí naskenovat. Odkáže ho na webové stránky Královéhradeckého kraje, které bude hejtmanství doplňovat i materiálem z dalších dětských olympiád.  

„Díky QR kódům kniha nemusí pouze ležet v knihovně, ale sportovci mohou být s olympiádou stále v kontaktu, podívají se na videa, která je přenesou zpět do průběhu soutěží i medailových ceremoniálů a na další fotografie, pro které již v knize nebylo místo,“ vysvětluje ve zprávě náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže se konala od 22. do 26. ledna ve Špindlerově Mlýně a výprava Královéhradeckého kraje získala v pořadí hodnocení všech krajů republiky historicky poprvé první místo. Další, tentokrát však letní hry Olympiády dětí a mládeže, se uskuteční v Jihočeském kraji v červnu 2024. Výprava sportovců Královéhradeckého kraje určitě chybět nebude. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Olympiáda dětí a mládeže, Královéhradecký kraj, olympijské hry, Krkonoše, kniha, foto, video, publikace, QR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vydává fotoknihu věnovanou Olympiádě dětí a mládeže. Obsahuje i videa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.