Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Osobákem sjel do rybníku. Po cestě z místa nehody napadl policistu

Řidič pod vlivem nezvládl jízdu a svým osobním vozem Aman sjel do rybníku ve Velkých Svatoňovicích. Aby toho nebylo málo, z místa se pokusil odejít. Když ho policejní hlídka našla mokrého a zraněného vedle silnice, choval se agresivně. Jednoho z policistů dokonce napadl. Skončil proto v poutech a na záchytné stanici.

„Dle svědků, kteří ho vytáhli z auta, odešel neznámo kam. Policisté po něm začali pátrat. Po chvíli ho nalezli o několik set metrů dále jdoucího po silnici,“ uvedla na webu policistů mluvčí Iva Kormošová. Muž byl na hlídku vulgární, choval se arogantně a z místa chtěl odejít. Když mu to policisté nedovolili, jednoho z nich napadl.  

O pár minut později bylo vše jasnější. Dechová zkouška prokázala dvě promile alkoholu v dechu. V poutech ho policisté dovezli do nemocnice na vyšetření a odtud na záchytnou stanici na vystřízlivění. 

„Dnešního dne ho policisté obvinili z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Pokud ho soudce uzná vinným, může být odsouzen až na čtyři roky do vězení,“ vysvětluje Kormošová.  

Řidič v rybníku pravděpodobně skončil proto, že nezvládl rychlou jízdu. Při průjezdu zatáčkou dostal smyk, najel do protisměru, narazil do kovového zábradlí a skončil na střeše v rybníku. Ještě na místě policie zjistila, že nebyl připoutaný, nemá řidičský průkaz a auto je bez technické. Celková škoda se vyšplhala na 300 tisíc korun.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rybník, Svatoňovice, doprava, nehoda, alkohol, zákaz, řízení, napadení, policie, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O státu bezvládí zmatku a zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde. Kde jsou sledovací náramky které by museli tito nosit, zákaz požívání alkoholu, drog, povinnost zdržovat se doma s kontrolami ?

Středa, 9. srpna 2023, 19:14Odpovědět

Osobákem sjel do rybníku. Po cestě z místa nehody napadl policistu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.