Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Třináctkrát trestně stíhaný zloděj bez domova vyhrožoval své bývalé přítelkyni. Opět půjde za mříže

Ve vazbě nakonec skončil pětatřicetiletý muž bez domova, který je na Trutnovsku známým recidivistou. Byl třináctkrát trestně stíhán a ve vězení už strávil 7,5 let. Kromě krádeží všeho možného měl vyhrožovat i své bývalé přítelkyni a celé její rodině. Kvůli obavám o svůj život žena vše nahlásila na policii.

„Obviněnému klademe za vinu, že od března letošního roku kradl nejméně v deseti případech. Zmocnil se zboží v celkové hodnotě téměř 40 tisíc korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová. Ve většině případů se jednalo o alkohol, cigarety nebo potraviny. V jednom případě okradl kamaráda přímo u něj v bytě. Z peněženky mu vzal osm tisíc korun. Kromě toho se vloupal do dvou obytných vozů. 

Největší problém nastal v opilosti, kdy neunesl depku z rozchodu. V tu chvíli se začal zajímat o svou bývalou přítelkyni a její rodinu. „Dopouštěl se vůči ní hrubého jednání, vulgarismů a nepředvídatelného jednání. Celou rodinu to omezovalo na běžném způsobu života a v neposlední řadě vyvolávalo strach o svůj život,“ uvádí Pižlová.  

Během vyšetřování policie zjistila, že je proti muži vedeno trestní stíhání za vyhrožování. Na Trutnovsku šlo o známého recidivistu, který má na krku 13 trestních stíhání a ve vězení strávil celkem 7,5 roku. „Nic z toho na něj nemělo pozitivní vliv,“ dodává policejní mluvčí. Podle jejích slov jde o muže bez domova a bez stálého příjmu. Ke svému chování se během vyšetřování přiznal. V současné době je muž ve vazbě.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky domov, policie, rodina, okres Trutnov, krimi, vyhrožování, recidivista, vězení, trestaný, vyšetřování, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Kde jsou sledovací náramky které by museli tito nosit, zákaz požívání alkoholu, drog, povinnost zdržovat se doma nebo v práci. K dnešní době píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde o důvodech a cestě do dnešního bahna.

Středa, 9. srpna 2023, 19:21Odpovědět

Třináctkrát trestně stíhaný zloděj bez domova vyhrožoval své bývalé přítelkyni. Opět půjde za mříže  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.