Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hladina Divoké Orlice na Rychnovsku klesla, neplatí tam už povodňový stupeň

Hladina řeky Divoká Orlice v Orlickém Záhoří na Rychnovsku klesla, neplatí tam již první povodňový stupeň. Pod jeho úroveň klesla okolo 13:00. Hladina vody v řece od časného rána pozvolna klesá. První, tedy nejnižší stupeň povodňové aktivity, tam platil krátce v neděli a dnes voda opět dosáhla hranice prvního stupně okolo 2:30, vyplynulo z informací Povodí Labe. Vydatné deště o víkendu v Královéhradeckém kraji zvedly také hladinu Labe ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku a Metuje v Krčíně na Náchodsku. Druhé stupně povodňové aktivity ale nedosáhly. Povodňový stupeň ve 13:50 neplatil na žádném vodním toku v kraji.

Dopoledne vydatně pršelo ještě také v Krkonoších. Horní úsek kabinové lanovky na Sněžku zastavil silný vítr. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu je v provozu, situace se může během dne měnit. Lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 km/h, uvedli na webu vlekaři. Když horní úsek lanovky není v provozu, turisté se z Růžové hory na Sněžku mohou vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je o prázdninách v provozu od 08:00 do 19:00. Podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl dnes dopoledne na Sněžce vítr v nárazech rychlost přes 65 km/h, teplota tam byla okolo pěti stupňů Celsia a bylo zataženo s deštěm a mlha.

Deště má dnes v Královéhradeckém kraji postupně ubývat. Podle meteorologů bude v regionu zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky. K večeru očekávají ubývání srážek a později částečně i oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou od 14 do 17 stupňů Celsia, na horách do 12 stupňů.

Intenzivní déšť, který o víkendu zasáhl část země, zvedl hladiny některých řek a potoků především na východě Čech a na Moravě. Nebezpečí vzestupu hladin řek hrozí podle meteorologů v pohraničních horách na severu Královéhradeckého kraje do dnešního poledne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lucie Rovenská

Štítky Královéhradecký kraj, Sněžka, Povodí Labe (státní podnik), Labe, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, Špindlerův Mlýn, Orlické Záhoří, Divoká Orlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladina Divoké Orlice na Rychnovsku klesla, neplatí tam už povodňový stupeň  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.