Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Žena z Trutnovska přišla o 650 tisíc korun. Na doporučení podvodníka je vložila do bitcoinmatu

Některé věci je třeba řešit s chladnou hlavou, o tom se přesvědčila žena z Trutnovska. Ta se stala další obětí podvodníků, kteří se vydávali za falešného bankéře. V rychlosti a podle jejich pokynů vybrala celkem 650 tisíc korun a ty následně vložila do bitcoinmatu v Pardubicích. To, že jde o podvod se dozvěděla jen pár minut po posledním vkladu.

Podvedená žena na policii uvedla, že jí kontaktovala pracovnice banky s tím, zda nežádala o úvěr. Jelikož o žádnou půjčku nezažádala, volající ji sdělila, že se pravděpodobně stala obětí podvodu a někdo ukradl její osobní údaje. Následně ji žena přepojila na údajného bezpečnostního pracovníka banky.  

„Muž se slovenským přízvukem ji řekl, že musí na pobočku do banky v Hradci Králové. Trutnovská pobočka banky údajně nebyla dostatečně dobře zabezpečená. Na cestě byla poškozená stále v telefonickém kontaktu s podvodníky, kteří ji přesvědčili, že jde o běžný postup,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

V Hradci Králové vybrala 300 tisíc a podle pokynů podvodníků pokračovala do Pardubic. Tam vybrala dalších 350 tisíc a pomocí zaslaného QR kódu je vložila do bitcoinmatu. „Po tom všem stresu jí před Trutnovem volal opravdový zástupce firmy Bitcoin, který jí sdělil, že se domnívá, že byla podvedena a doporučil jí, aby se dostavila na Policii České republiky, což okamžitě učinila a celou věc oznámila,“ uvedla Pižlová.  

Celý podvod začal kolem půl deváté dopoledne a skončil v půl čtvrté odpoledne. Během té doby žena uskutečnila 15 dlouhých hovorů. „Což je přesně to o co jim jde. Nenechat svou oběť ani na chvilku v klidu. A hlavně jí nedovolit, aby zavolala někomu z rodiny či do banky, neboť pak by mohl být jejich záměr zmařen,“ dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Peggy_Marco | Pixabay

Štítky okres Trutnov, banka, podvod, Pardubice, policie, Hradec Králové, Česko, Bitcoin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Trutnovska přišla o 650 tisíc korun. Na doporučení podvodníka je vložila do bitcoinmatu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.