Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na letiště, největší ruské kolo nebo do sportovního parku. Kam během víkendu vyrazit?

I během tohoto víkendu nabídnou organizátoři akcí v Královéhradeckém kraji relativně zajímavé vyžití. Konají se hned dvě Porcinkule, první letecká show svého druhu v Hradci Králové, netradiční dobové slavnosti na Hradě kost. Dokonce můžete vyrazit k sousedům do Pardubic, kde začíná Sportovní park. Přehled nejzajímavějších akcí přikládáme níže.

Opočenská Porcinkule nabídne největší ruské kolo u nás  

Opočenská pouť se letos koná od 4. do 6. srpna. Hlavním lákadlem je letos speciální vyhlídkové (ruské) kolo, které je největší svého druhu v České republice. Na výšku má 40 metrů. Doplní ho třeba horská dráha nebo 45 metrů vysoký Booster.  

Porcinkule také nabídne hudební program, který letos stojí na skupinách Botox, Poetika, Komunál nebo Katapult. Vstupenka na tradiční pouť do Opočna stojí 120 korun. Děti do pěti let mohou přijít zdarma.  

Porcinkule nabídne program i v Hostinném  

Koná se od 4. do 6. srpna a organizátoři si pro návštěvníky připravili žánrově rozmanitý program, který bude probíhat hned v několika částech města. Mezi největší hudební tahouny letos patří pop-rocková kapela Megaděs nebo hard-rocková skupina Doga, která na Porcinkule v Hostinném oslaví 35 let na hudební scéně.  

Unikátní letecká show nad Hradcem Králové 

Na hradeckém letišti se v sobotu koná první ročník show LEGENDY NEBES. Jde o letecký den, který nabídne bohatý program pro děti, letecké souboje, akrobacie, letecké ukázky, vyhlídkové lety a večerní program s koncerty. 

Akce začíná už v 8:30 dětskou částí. Hlavní program leteckého dne je v plánu od 12:00. Koncerty začnou ve čtyři hodiny odpoledne. Děti do 12 let mohou přijít zdarma, ostatní za klasickou vstupenku na místě zaplatí 449 korun.  

O víkendu klesnou teploty k 16 stupňům. Hodit se budou i deštníky

Víkend na východě Čech zatím nevypadá moc slibně. Počasí nabídne spíš klasický podzim než druhou polovinu prázdnin. Teploty klesnou i k 16 stupňům a prakticky v sobotu i neděli budeme potřebovat deštníky.

Letní kina nabízí novinky i osvědčené klasiky   

I tento víkend můžeme vyrazit do letních kin. Například Širák v Hradci Králové dnes promítá novinku Mission: Impossible Odplata, zítra je v plánu Barbie a v neděli komedie Grand Prix. Všechna vystoupení začínají v devět večer. Naopak kino na Rozkoši nabídne Renfield, Dvě slova jako klíč a starší snímek TOP GUN: Maverick.  

V sousedních Pardubicích startuje Sportovní park  

Od 5. do 13. srpna se také koná Sportovní park Pardubice. V parku Na Špici jde o tradici. Děti si budou moci vyzkoušet zhruba 70 nejrůznějších sportů. Celá akce je doplněná i o hudební vystoupení, koncerty nebo autogramiády. Ani letos nebudou chybět závody jako Gladiator Race, Barvám neutečeš nebo lávka přes Labe.  

Na zámek do Ratibořic se sjedou veteráni  

V sobotu od 13:30 se na zámku v Ratibořicích koná už 20. ročník srazu automobilových veteránů a dechové harmonie Náchod. Ani letos nebude chybět tradiční občerstvení jako čerstvé koláče, káva, grilované klobásy nebo pivo. Za vstupné návštěvníci zaplatí 60 korun. 

Historické slavnosti na hradě Kost  

Tento víkend se na hradě Kost konají historické slavnosti. Návštěvníci si budou moci hrad procházet sami bez průvodce. K tomu je připravený i celodenní program. Kejklíři, historická hudební kapela, dobové tance, sokolník nebo ukázka mnohých středověkých řemesel. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ralphs_Fotos | Pixabay

Štítky slavnost, Pardubice, Hradec Králové, Kost, Královéhradecký kraj, letiště, Česko, Grand Prix, Ratibořice, Mission: Impossible, Top Gun: Maverick, Barbie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na letiště, největší ruské kolo nebo do sportovního parku. Kam během víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.