Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V zahradách kláštera v Opočně se bude diskutovat o využití kláštera. Součástí bude i koncert a výstava

Občané i lidé z okolí Opočna se mohou zapojit do diskuze nad využitím kapucínského kláštera. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 3. srpna od 16:30. Součástí bude i koncert, výstava a neformální grilování. Během něho organizátoři představí výsledky z prvního setkání a budoucí vize.

„Je také další možností podílet se na postupném směřování tohoto unikátního prostoru: zahrady a kláštera. Na jeho zpřístupňování pracujeme intenzivně několik let. Do jeho dalšího směřování se snažíme prostřednictvím veřejných diskuzí zapojovat místní obyvatele,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši). 

Organizátoři představí výstupy červnové veřejné diskuse k využití kláštera a zároveň si vyslechnou i nové nápady veřejnosti, které mohou dále rozvíjet. Každý z místních obyvatel se tak do procesu oživování opočenské památky může zapojit osobně. Přispět svými nápady mohou i děti, pro které organizátoři připravili zábavné aktivity spojené s klášterem. 

Klášterní areál, který dnes vlastní Královéhradecký kraj, byl založen na základě rozhodnutí provinciální kapituly kapucínského řádu v roce 1673. Ústavní zařízení v opočenském klášteře fungovalo do roku 2007. Celý komplex je od roku 1958 kulturní památkou. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MU Opočno

Štítky klášter, koncert, výstava, zahrada, diskuze, budoucnost, Opočno, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zahradách kláštera v Opočně se bude diskutovat o využití kláštera. Součástí bude i koncert a výstava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.