Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Nejlepší přírodní koupání v kraji je v Písáku v Týništi nad Orlicí, rozhodli čtenáři Drbny

V první polovině prázdnin Hradecká Drbna zjišťovala, které koupaliště mají čtenáři nejraději. Vyhrál Lodín kousek od Hradce Králové. Nyní jsme vydali anketu, kde jsme se ptali na nejlepší přírodní koupání. To je podle čtenářů na Písáku v Týništi nad Orlicí. Na druhém místě skončilo koupaliště Dachova u Hořic a na třetím Správčák v Hradci Králové.

Nejvíce čtenářů Hradecké Drbny dalo svůj hlas přírodnímu Písáku v Týništi nad Orlicí. Pro něj hlasovalo 58 procent lidí. Ačkoliv se jedná o Písák, je provozován jako koupaliště a také autokemp. Největším benefitem je velká písečná pláž, která se táhne po téměř celém obvodu vodní hladiny.  

Návštěvníci mají k dispozici například volejbalové hřiště, kuželky nebo bufet s venkovním posezením. Pro děti je v areálu připravené mělké dětské koupaliště a také houpačky.  

Koupaliště a sluneční lázně Dachova u Hořic  

Na druhém místě naší ankety skončilo koupaliště Dachova u Hořic na Jičínsku. Jde o stylovou a historickou plovárnu, kde převažují písčité a travnaté pláže. Uprostřed vodní plochy je dřevěný ostrůvek. Z dalších atrakcí na návštěvníky čeká dvoumetrový skokánek, tobogan, pétanque, hřiště na fotbal, volejbal i plážový volejbal nebo stolní tenis.  

Koupaliště má otevřeno každý den od 10:00 do 19:00. Dospělí za vstupenku zaplatí 80 korun, děti 50 korun. Při návštěvě po 17:00 platí poloviční vstupné. Možností může být i zakoupení permanentky.   

FOTO: Po rekonstrukci se otevírá koupaliště Dachova u Hořic.Vypadá opět jako ve 30. letech

I kvůli pandemii si podařilo dokončit rekonstrukci koupaliště a Slunných lázní Dachova u Hořic. Svým stylem patří koupaliště k jednomu z mála svého druhu v České republice. Opravit se například stihlo historickou budovu s převlékárnami.

Správčák u Hradce Králové  

Na třetím místě skončil Správčák u Hradce Králové, pro něj hlasovalo osm procent našich čtenářů. Jde o vodní plochu nedaleko místního letiště, která je spojena s volnočasovým a zábavným areálem. V něm je k dispozici restaurace a bar, nafukovací skákací hrady pro děti nebo například hřiště na plážový volejbal.  

Správčák velice často vyhledávají milovníci jízdy na vodních lyžích, člunech nebo skútrech. Písák je navíc využívaný jako rybářský revír pro sportovní rybolov. Koupání je tam možné prakticky čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. 

ANKETA: Jaké přírodní koupání v kraji je nejlepší?

Celkem hlasovalo326 čtenářů

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kemp Písák, MU Hořice, Správčák.eu

Štítky koupání, Drbna.cz, Týniště nad Orlicí, koupaliště, Hradec Králové, Hořice, Lodín, Písák, Správčák, Dachova, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Nejlepší přírodní koupání v kraji je v Písáku v Týništi nad Orlicí, rozhodli čtenáři Drbny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.