Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na celé Česko se ženou další silné bouřky a vítr, výstraha platí až do nočních hodin

Až do dnešního večera se budou v celé České republice objevovat silné bouřky, doprovázené větrem, přívalovými srážkami a krupobitím. Meteorologové už vydali výstrahu. Zároveň už není v žádném z krajů riziko vzniku a šíření požárů.

Při dnešních bouřkách může podle meteorologů napršet okolo třiceti milimetrů srážek a vítr může v nárazech dosahovat až sedmdesáti kilometrové rychlosti v hodině. Výstraha meteorologů platí pro celou Českou republiku až do dnešní desáté hodiny večerní. Bouřky mají ustávat postupně od západu.

„Vzhledem k dostatečnému úhrnu srážek a vlhkému počasí rušíme výstrahu před rizikem vzniku a šíření požárů, která byla v platnosti pro část Vysočiny a jižní Moravy," doplnili meteorologové, kteří upozornění na nebezpečí požárů v zemi poprvé zveřejnili kvůli přetrvávajícímu suchu a horku před několika týdny.

V uplynulých dnech tuto výstrahu pro většinu regionů, včetně Královéhradeckého kraje, díky srážkám zrušili. V platnosti zůstávala do dneška už pouze pro východ Vysočiny a západ Jihomoravského kraje.

Hasiči měli v Královéhradeckém kraji plné ruce práce

Už včera bouřky komplikovaly na mnoha místech dopravu. Hasiči proto měli i v Královéhradeckém kraji celkem napilno a vyjeli k pětadvaceti událostem, kdy museli odstraňovat stromy. Většinou se jednalo o pády stromů na komunikace.

V Častolovicích spadly větve na zaparkovaná auta. V Bělči popadaly větve na ohradník, ze kterého utekly ovce. Ty se následně pohybovaly i po silnici.

Popadané stromy způsobily i řadu dopravních nehod. Do jednoho naboural v Miletíně osobní automobil. O nepojízdný vůz se musela postarat odtahovka. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Terry McGraw

Štítky bouřka, Česko, požár, Královéhradecký kraj, strom, HZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na celé Česko se ženou další silné bouřky a vítr, výstraha platí až do nočních hodin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.