Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pozor na falešné bankovní úředníky, zkoušejí to po telefonu

Pozor na podvodníky, kteří se vydávají za vašeho bankovního úředníka a snaží se na oko zachránit vaše úspory. Případy se podle policistů v Královéhradeckém kraji opakují dnes a denně.

Policisté opět varují před neznámými volajícími. Policejní statistiky se plní podvodníky, kteří se představí jako bankovní úředník, kyberspecialista nebo policista. Pokud vám navíc sděluje, že máte napadený účet, jedná se vždy o podvodníka. Žádná banka vás o napadení účtu nebude informovat a v žádném případě vás nebude nutit vybrat úspory a někam jinam je vkládat. Za vaše uložené peníze ručí. 

O své úspory málem přišel 49 letý muž z Hradce Králové. I on obdržel po telefonu informaci o napadeném účtu, a aby zachránil své úspory, z účtu je vybral a měl je vložit do repozitu. Podvodník bitcoinmat nazývá i depozitem či speciálním bankomatem pro úschovu peněz.

Muž s necelými čtyřmi sty vybranými penězi v kapse a s podvodníkem na telefonu peníze postupně vkládal do bitcoinmatu. "Když se po vložení téměř padesáti tisíc přístroj zablokoval, osoba na telefonu mu poradila, aby jel do Pardubic, kde je obdobný přístroj," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová. Naštěstí muž pojal podezření na  podvod a navštívil svou banku, kde mu potvrdili, že k žádnému zneužití jeho účtu nedošlo. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvod, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky peníze, Královéhradecký kraj, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na falešné bankovní úředníky, zkoušejí to po telefonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.